Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Καταγγελία του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος για τις συλλήψεις στην Καρδίτσα


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλει την Ελληνική Αστυνομία και το Α.Τ Καρδίτσας για την σύλληψη τεσσάρων συντρόφων αγωνιστών του νεολαιίστικου κινήματος μεταξύ των οποίων είναι και μέλος του ΕΕΚ από την περιοχή.

Οι σύντροφοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα 14 Δεκέμβρη μετά την αφισσοκόληση για την προγραμματισμένη την Τετάρτη 16 Δεκέμβρη εκδήλωση-συζήτηση και συναυλία ενάντια στην κρατική καταστολή. Ο τρόπος της σύλληψης ήταν ενδεικτικός του τρόμου που θέλησαν να σπείρουν οι μπάτσοι: ενώ η αφισσοκόληση είχε τελειώσει, στις 11.30 μμ η ομάδα των συντρόφων περικυκλώθηκε από Ειδικούς Φρουρούς και Συνοριοφύλακες που για ώρα τους παρακολουθούσαν. Τη σύλληψη έκανε ο Διοικητής της τοπικής Συνοριοφυλακής. Το αποτέλεσμα ήταν η ολονύκτια κράτηση των συντρόφων στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και το πέρασμα τους στο Αυτόφωρο την επόμενη μέρα το πρωί. Εκεί ο εισαγγελέας αποφάσισε την παραπομπή τους σε δίκη στις 30 Απρίλη 2010, με τις πλημελλημματικού βαθμού κατηγορίες για «παράνομη αφισοκόλληση και μόλυνση του περιβάλλοντος»(!).

Το περιστατικό έρχεται μετά τις αλλεπάλληλες - τις μέρες μετά τη διαδήλωση της 6 Δεκέμβρη- τηλεφωνικές απειλές που δέχονται «από αγνώστους» μέλη του ΕΕΚ στην Καρδίτσα από «αγνώστους». Τώρα, το πρωτόγνωρο τα τελευταία χρόνια γεγονός της γκαγκστερικού τύπου σύλληψης για «παράνομη αφισοκόλληση» έρχεται και συμπληρώνει την εικόνα. Η τοπική αστυνομική μαφία, εφαρμόζοντας το «δόγμα μηδενικής ανοχής» της Κυβέρνησης Παπανδρέου-Χρυσοχοϊδη, επιχειρεί να αναχαιτίσει τη δράση του κινήματος καταδιώκοντας πρωτοπόρους αγωνιστές του, με τις παλιές μεθόδους της παρακολούθησης, της σύλληψης και των απειλών.

Η χρονική στιγμή που γίνονται τα συνγκεριμένα περιστατικά στην Καρδίτσα, κάνει σαφές ότι δεν είναι τοπικής σημασίας, αλλά εντάσσονται στην κλιμακούμενη κρατική βία εναντίον του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος και του ΕΕΚ ειδικότερα. Από την διαδήλωση της 6ης Δεκεμβρίου όπου έγινε η δολοφονική επίθεση στο μπλοκ του ΕΕΚ στην Πλατεία Συντάγματος επέφερε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στην σ. Αγγελική Κουτσουμπού και κατάγματα ή σοβαρές σωματικές βλάβες σε 5 άλλους συντρόφους, πιάστηκαν όμηροι της αστυνομίας πάνω από 10 υποστηρικτές του ΕΕΚ κι άλλοι απ’ αυτούς παραπέμπονται για κακούργημα με τον κουκουλονόμο κι άλλοι για πλημέλλημα. Σ’ αυτούς προστίθενται τώρα κι οι σύντροφοί μας στην Καρδίτσα.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα δηλώνει ότι δε θα αφήσει αναπάντητη καμία πρόκληση της Κυβέρνησης και του αστικού κράτους και διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις: οι διώξεις δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν και μας δυναμώνουν! Καλούμε την εργατική τάξη, τη νεολαία, τις οργανώσεις και τα κόμματα της αριστεράς, να κινητοποιηθούν άμεσα και αποφασιστικά στο πλευρό όλων των διωκόμενων συντρόφων.

                  ΕΕΚ, 15 Δεκέμβρη 2009

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ


Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Το Γραφείο Θεσσαλίας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) καταγγέλλει τις αστυνομικές αρχές της Καρδίτσας για τη σύλληψη τεσσάρων νεολαίων, ένας εκ των οποίων μέλος της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας (ΟΕΝ) χθες 14/12, στις 23:30 κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης στην πόλη της Καρδίτσας για εκδήλωση σχετική με την οικονομική ενίσχυση των συλληφθέντων του στεκιού Ρεσάλτο.

Η ειδική αστυνομική δύναμη συνοριοφυλάκων που εδρεύει στην Καρδίτσα τους συνέλαβε «επ’αυτοφόρω» για τα αδικήματα της παράνομης αφισοκόλλησης και αφισορύπανσης!

Επισημαίνουμε ότι στο φύλλο σύλληψης η ώρα αναγράφεται λανθασμένα 00:30, μια ώρα από την πραγματική, ενώ επιτράπηκε στους συντρόφους να επικοινωνήσουν με δικηγόρο στις 02.00 και με την οργάνωσή μας στις 02:30. Από τα ξημερώματα ξεκινήσαμε την ενημέρωση όλων των πολιτικών οργανώσεων για το συμβάν.

Οι σύντροφοι κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στην ασφάλεια της Καρδίτσας και παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου για απολογία στον Εισαγγελέα Καρδίτσας, σήμερα 15/12 στις 10:30 το πρωί.

Η προγαγωγή τους, για πλημελληματικού χαρακτήρα πράξεις, έγινε με χειροπέδες και ισχυρή αστυνομική δύναμη!

Οι σύντροφοι απολογήθηκαν στον Εισαγγελέα, εν μέσω δυνάμεων της Ο.Π.Κ.Ε. και αντρών της Ασφάλειας., οι οποίοι ξεπερνούσαν τα δέκα άτομα μέσα στην αίθουσα. Κατόπιν αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 30/4/2010.

Η δίωξη είναι πολιτική εναντίον του ΕΕΚ και της ΟΕΝ στο πλαίσιο του δόγματος της «μηδενικής ανοχής», της πρόσφατης αστυνομοκρατίας που έχει στοχοποιήσει και με δολοφονικές απόπειρες μέλη της οργάνωσής μας, ελευθεριακούς χώρους, συλλογικότητες και αγωνιστές που βρίσκονται στο δρόμο που χάραξε ο εξεγερτικός Δεκέμβρης.

Η προσπάθεια του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. να γεμίσει το ημερολόγιο της επόμενης περιόδου με δίκες αγωνιστών του κόμματός μας και εκατοντάδων αγωνιστών που συνελήφθησαν όλες τις προηγούμενες ημέρες, είναι ημερομηνίες κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων, όπου στη θέση κάθε διωκόμενου αγωνιστή θα βρίσκονται εκατοντάδες και χιλιάδες διαδηλωτές.

Οι σημερινές διώξεις δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν!

Η αναμέτρηση έχει αρχίσει και το επαναστατικό κίνημα έχει ήδη αποδεχτεί την πρόκληση.

Γραφείο Θεσσαλίας

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

15-12-2009

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μετά την δολοφονική επίθεση με μηχανές στο μπλοκ του ΕΕΚ στην πορεία της Κυριακής 6/12 στην Αθήνα που έστειλε στην εντατική την αντιστασιακή επί χούντας Αγγελική Κουτσουμπού και το ρεσιτάλ καταστολής που έδωσε το “σοσιαλιστικό” ΠΑΣΟΚ και η αστυνομία με τόνους χημικά, ξυλοδαρμούς, παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και άπειρες προσαγωγές και συλλήψεις θα έλεγε κανείς ότι σιγά-σιγά τελείωσε το πανηγύρι και άρχισε η κοινωνία να επιστρέφει στην “κανονικότητα”. Όμως τελικά τα όργανα ακόμα παίζουν και ο χορός καλά κρατεί. Το βράδυ της Τρίτης 8/12, μετά την λήξη της πορείας στην Θεσσαλονίκη, ο αγωνιστής της ΕΑΑΚ και μέλος του ΕΕΚ Marius van Voorthuizen κατά την αποχώρησή του από την πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ συνελήφθη εντελώς αναίτια από δύο άνδρες της ομάδας Δέλτα και προσήχθη στην ΓΑΔΘ για “ταυτοποίηση στοιχείων”, όπου και κρατήθηκε επί ένα δίωρο χωρίς να του επιτραπεί ούτε καν η επικοινωνία με συντρόφους και οικείους.

Το συμβάν αυτό δεν είναι παρά ένα ακόμη δείγμα της συνολικής διάθεσης και στάσης της κυβέρνησης και της αστικής τάξης, που στοχεύουν στην κατάπνιξη κάθε επαναστατικής φωνής, ώστε να μπορούν ανενόχλητες να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης που οι ίδιες δημιούργησαν στους εργαζομένους. Είναι φανερό σε κάθε νοήμονα άνθρωπο ότι τα γεγονότα αυτά δεν αποτελούν ούτε μεμονωμένα περιστατικά ούτε “υπέρβαση καθήκοντος” από υπερένθερμους (διάβαζε φασιστόπληκτους) μπάτσους. Αποτελούν αντίθετα μέρος της πολιτικής της κυβέρνησης που με υπόγεια μέσα σκοπεύει στον εκφοβισμό και την στοχοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών χώρων. Δεν είναι διόλου τυχαίο που το ΕΕΚ έχει δεχτεί αυτές τις μέρες την μερίδα του λέοντος της καταστολής, αλλά σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν όλοι οι επαναστατικοί χώροι. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσουν όλοι οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και η νεολαία ότι τα πνεύματα δεν πρόκειται να ηρεμήσουν ούτε υπάρχουν περιθώρια συζητήσεων και συμβιβασμών με μια κυβέρνηση και ένα σύστημα που για μόνα τους επιχειρήματα έχουν τα χημικά, τους ξυλοδαρμούς, τις συλλήψεις και τις δολοφονίες. Το σύστημα είναι σάπιο από την ρίζα και δεν δέχεται μπολιάσματα και διορθώσεις, μόνο ανατρέπεται από τα κάτω με την αυτοδιάθεση και αυτοργάνωση της εργατικής τάξης σε μια επαναστατική προοπτική…

Υ.Γ.: Οποιαδήποτε ομοιότητα με την χούντα των συνταγματαρχών είναι απολύτως συμπτωματική.

ΕΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

H ζαρντινιέρα μας κυβερνάει


Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την Αστυνομία, οι «προστάτες» εξαπέλυσαν δολοφονική επίθεση με τις μηχανοκίνητες ορδές της Ομάδας Δέλτα ενάντια στους διαδηλωτές και ιδιαίτερα στο μπλοκ του ΕΕΚ στην Πλατεία Συντάγματος με παρολίγον μοιραίο θύμα μια αγωνίστρια του αντιδικτατορικού κινήματος και στέλεχος του ΕΕΚ, την συντρόφισσα Αγγελική Κουτσουμπού.
Εντελώς απρόκλητα, με επικεφαλής ένα μοτοσικλετιστή της Ομάδας Δέλτα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στο μπλοκ του ΕΕΚ κι άρχισαν να ξυλοκοπούν τους πάντες με αποτέλεσμα 5 σύντροφοι, πέραν της σ. Αγγελικής, να πάνε νοσοκομείο με κατάγματα στα χέρια και θλάσεις στο κρανίο.. Ενώ η σ. Αγγελική έπεφτε αιμόφυρτη και αναίσθητη στο έδαφος, τα χτυπήματα από τα γκλομπ έπεφταν βροχή. Μόλις ο ιατρός Δημήτρης Γεωργίου έσκυψε να της δώσει πρώτες βοήθειες και δήλωσε την ιδιότητά του ο μοτοσικλετιστής φονιάς τον φιλοδώρησε με χτύπημα του γκλομπ στο κεφάλι και το μπράτσο, ξαποστέλνοντας κι αυτόν στο νοσοκομείο. Την αγριότητα του εν λόγω «προστάτη» το δείχνουν τα τραύματα στην σ. Αγγελική: με την μοτοσικλέτα της τσάκισε τον ώμο (συντριπτικό κάταγμα αριστερής κλείδας) και προκάλεσε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση( υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδή αιμορραγία, θλάση στον εγκέφαλο, ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς, όπως έδειξε η αξονική τομογραφία). Όταν ο σ. Σάββας Μιχαήλ, γραμματέας του ΕΕΚ και γιατρός ο ίδιος απαίτησε από τους επικεφαλής της επίθεσης να έρθει ασθενοφόρο για να μην πεθάνει η συντρόφισσα, εξυβρίστηκε χυδαία κι απωθήθηκε βίαια, ενώ ο επικεφαλής της επίθεσης των ΜΑΤ έλεγε σε ένα παρευρισκόμενο φωτορεπόρτερ που ζήτησε το ίδιο «Γιατί να έλθει ασθενοφόρο, για να το κάψουν οι αναρχικοί;» Το ασθενοφόρο τελικά ήρθε μετά ημίωρο περίπου λόγω των αστυνομικών μπλόκων.
Αυτά είναι τα γεγονότα. Ιδού τώρα τι δήλωσε σχετικά και κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πεταλωτής: «Ήταν ατύχημα. Ήδη ο μοτοσικλετιστής έχει επισκεφτεί την κυρία που τραυματίστηκε. Κάλεσε ο ίδιος ασθενοφόρο, ζήτησε συγνώμη και το θέμα έχει λήξει εκεί».
Ψέμα πρώτο: Δεν ήταν ατύχημα αλλά δολοφονική επίθεση, όπως όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες και τα φωτογραφικά και κινηματογραφικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν. Γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βιάζεται να βγάλει αθωωτική δικαστική απόφαση, πριν καν έρθει στο δικαστήριο η μήνυση που καταθέτουμε;
Ψέμα δεύτερο: Από το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου τα ραδιόφωνα λέγανε ότι ο «μοτοσικλετιστής έχει επισκεφτεί την κυρία και ζήτησε συγνώμη», ενώ αυτός εμφανίστηκε κατ’ εντολήν των ανωτέρων του το απόγευμα της ίδιας μέρας. Εξάλλου ήταν γνωστό στις αρχές ότι το ΕΕΚ είχε τον αριθμό της μοτοσικλέτας κι η ταυτότητά του δεν ήταν άγνωστη.
Ψέμα τρίτο: Ο «μοτοσικλετιστής» δεν κάλεσε το ασθενοφόρο. Το κάλεσε το ΕΕΚ, ενώ οι υπεύθυνοι της μηχανοκίνητης επίθεσης αρνήθηκαν να το κάνουν παρά τις επίμονες απαιτήσεις μας.
Ψέμα τέταρτο: Το θέμα δεν έχει λήξει ούτε δικαστικά- κατατίθεται μήνυση- ούτε ηθικά ούτε πολιτικά με μια υποκριτική συγνώμη για να βγει λάδι κι ο δράστης κι οι ηθικοί αυτουργοί, πρώτα-πρώτα ο ίδιος ο Χρυσοχοϊδης κι όσοι στείλανε τις μοτοσικλέτες πάνω στο πλήθος, εκσυγχρονίζοντας το τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη σε δίτροχο.
Ένα ανάλογο ψέμα διέδωσαν τα παπαγαλάκια του υπουργείου για την επίσκεψη του υφυπουργού Βούγια στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και την υποτιθέμενη «επίσκεψή» του στην σ. Κουτσουμπού. Η αλήθεια είναι ότι ο υφυπουργός δεν έγινε δεκτός αλλά αποπέμφθηκε από τον ίδιο τον γραμματέα του ΕΕΚ από το χειρουργικό ιατρείο όπου δίνονταν πρώτες βοήθειες στην σ. Αγγελική, με την επισήμανση : « Εσείς είσαστε με τους θύτες, εμείς είμαστε θύματα, δεν δεχόμαστε την υποκρισία σας. Η ζαρντινιέρα μας κυβερνάει ακόμα».
Με το όργιο καταστολής, τις 850 προαγωγές, τις διώξεις για κακούργημα με τον κουκουλονόμο Δένδια, τις δολοφονικές επιθέσεις των Ζητάδων και Δελτάδων, η κυβέρνηση Παπανδρέου-Χρυσοχοϊδη- Τρισέ-Γιούνγκερ, στις πρώτες εβδομάδες της ύπαρξής της, έσκαψε ένα μεγάλο πολιτικό λάκκο ανάμεσα σ’ αυτήν και τον λαό. Πιστεύει ότι η σπρωξιά της οικονομικής χρεοκοπίας, και της αντιλαϊκής πολιτικής που απαιτούν οι «αγορές», η ΕΕ, το ΔΝΤ δεν θα την ρίξουν στον λάκκο που η ίδια ετοιμάζει; Θα την σώσουν τα παράσημα του Εφ Μπι Άι στον Χρυσοχοϊδη;

Το ΠΓ του ΕΕΚ 8 Δεκεμβρίου 2000

Δείτε την σχετική συνέντευξη τύπου εδώ http://vimeo.com/8055810


Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

KΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ



ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Τροτσκιστές) χαιρετίζει την μαχητική παρουσία χιλιάδων εργαζόμενων και νεολαίων στη διαδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Δεκέμβρη και την δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Το ποτάμι του λαού και της νεολαίας που πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας αψηφώντας την κρατική τρομοκρατία και περιφρονώντας τα καλέσματα όσων συμπαρατάχτηκαν με το επιτελείο της αστικής τάξης, όπως το σταλινικό ΚΚΕ, έδειξε σε όλους μας πως μέσα στην μάζα των εργαζόμενων και της νεολαίας γεννιέται ένα επαναστατικό ρεύμα που σύντομα θα το δούνε μπροστά τους. Η τρομολαγνική καμπάνια των αστικών ΜΜΕ έπεσε στο κενό.

Το ΕΕΚ καταγγέλλει την βάρβαρη και βάναυση επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, των ένστολων δολοφόνων του Χρυσοχοΐδη, στις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις. Η χτεσινή εισβολή στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Ρεσάλτο» με ωμή παραβίαση της ίδιας της αστικής νομιμότητας έδειξε πως η αστική τάξη και το επιτελείο της αντιλαμβάνεται την αστική δημοκρατία σαν μια παλακίδα και τίποτε άλλο. Η ιδιαίτερα άγρια επίθεση στο μπλοκ του ΕΕΚ στην Αθήνα και η βάναυση κακοποίηση αγωνιστών που βρίσκονταν στο μπλοκ, οι αθρόες συλλήψεις συντρόφων και συναγωνιστών, δείχνουν τον ιδιαίτερο μίσος της εξουσίας απέναντι στους κομμουνιστές. Η δολοφονική επίθεση κατά της συντρόφισσας Αγγελικής Κουτσουμπού, γνωστής αγωνίστριας του αντιδικτατορικού αγώνα που βασανίστηκε με φάλαγγα στην δικτατορία και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό, με συνέπεια να νοσηλεύεται στον Ερυθρό με σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, δείχνει το μέγεθος της λύσσας των θρασύδειλων ένστολων δολοφόνων. Η τρομοκρατία τους όμως δεν μπορεί να κρύψει τον φόβο τους μπροστά στο νέο που γεννιέται και αμφισβητεί το πολιτικό καθεστώς συνολικά!

Το ΕΕΚ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Καλεί τους εργαζόμενους την νεολαία και τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς να πλαισιώσουν τα συλλαλητήρια και να σπάσουν την κρατική τρομοκρατία. Καλεί σε μαζική παρουσία στις συνελεύσεις της Κοινής Δράσης στη Νομική και σπάσιμο του αστυνομικού αποκλεισμού.

* Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων
* Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της σημερινής κρατικής βαρβαρότητας ενάντια στον λαό και την νεολαία
* Να παραιτηθεί ο πολιτικός υπεύθυνος του σημερινού μακελειού Χρυσοχοΐδης.

ΟΛΟΙ την Τρίτη 6μ.μ. στην συγκέντρωση και διαδήλωση ενάντια στην κρατική τρομοκρατία
για άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ & ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΕΒΡΗ - ΤΗΣ ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Φ

έτος συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τους ειδικούς φρουρούς της αστυνομίας Κορκονέα-Σαραλιώτη, την εξέγερση που ακολούθησε, αλλά και την επίθεση με βιτριόλι ενάντια στη βουλγάρα αγωνίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Οι συνθήκες πρωτοφανούς έκρηξης της ανεργίας και κρατικής καταστολής ενάντια στις οποίες εξεγερθήκαμε πέρυσι, είναι κάτι πολύ περισσότερο από παρούσες και δεν αφήνουν στη νεολαία κανένα περιθώριο για αναμνηστικές επετείους και ανώδυνες για το καθεστώς εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Τώρα που η ιστορική κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού επιδεινώνει την ήδη δραματική κατάσταση του καπιταλισμού στην Ελλάδα, αποδεικνύεται ότι ο δρόμος που άνοιξε η εξέγερση του Δεκέμβρη είναι ο μόνος που υπάρχει για την νεολαία και την εργατική τάξη και σήμερα. Τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τον αγώνα της Κωνσταντίνας Κούνεβα, με εκδηλώσεις σε κάθε συνοικία, καταλήψεις σχολείων και σχολών και μαχητικές διαδηλώσεις στους δρόμους όλης της χώρας –με την οργάνωση της πάλης για δημόσια και υψηλού επιπέδου παιδεία, υγεία και ασφάλιση, για το δικαίωμα στη δουλειά στη νεολαία.

Να συνεχίσουμε στο δρόμο της εξέγερσης του Δεκέμβρη σημαίνει σήμερα όσο ποτέ πριν…

  • Να μη πληρώσουμε τη χρεοκοπία του συστήματος τους με την ίδια μας τη ζωή! Να παλέψουμε ενάντια στη συνέχιση της λιτότητας και στο «νόμο και την τάξη» που επιχειρεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση των Παπανδρέου-Πάγκαλου-Χρυσοχοΐδη, στο όνομα της «εξόδου» της οικονομίας τους, από τη χρεοκοπία και την κρίση.

  • Να απλώσουμε την πυρκαγιά της περσινής εξέγερσης σε νέους αγώνες, στην προετοιμασία και τη νίκη μιας νέας εξέγερσης! Καμία ειρήνη -καμία «διαβούλευση» με την «πράσινη» Κυβέρνηση του κεφαλαίου, των μαζικών απολύσεων και της καταστολής - Καμιά «συμμετοχή» στο αντιδραστικό της έργο!

  • Να αναπτύξουμε μια Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας -την εμπροσθοφυλακή του επαναστατικού Κόμματος της εργατικής τάξης- σε κάθε συνοικία σχολείο και Σχολή, παλεύοντας παντού και συστηματικά μαζί με την εργατική τάξη για την επαναστατική ανατροπή του ιστορικά χρεοκοπημένου, κατ’ επίφαση δημοκρατικού αστικού καθεστώτος, για την αναδιοργάνωση της κοινωνίας σε νέες σοσιαλιστικές βάσεις, με όπλο την εργατική εξουσία των συμβουλίων.

  • Να παλέψουμε για την διεθνή επέκταση της εξέγερσης -την παγκόσμια επανάσταση! Να ενώσουμε τον αγώνα της νεολαίας και των εργαζομένων της Ελλάδας με αυτόν της νεολαίας στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την υπόλοιπη Ευρώπη, τη Λατινική Aμερική τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο, που δίνεται ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια την κρατική καταστολή και τον πόλεμο.

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καλεί την γενιά του Δεκέμβρη -τη μεγάλη στρατιά της λευτεριάς- και ολόκληρη τη νεολαία, να προχωρήσει παραπέρα στο δρόμο που χάραξε πριν ένα χρόνο –στο δρόμο της ταξικής εργατικής αυτοργάνωσης, του αγώνα και της αλληλεγγύης, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και εξευτελισμό ανθρώπου από άνθρωπο, τον ελευθεριακό Κομμουνισμό!

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 6 /12, 1.30 μμ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ / ΠΟΡΕΙΑ
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 7 /12, 12 μ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ / ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
  • 11-12/12 ΔΙΗΜΕΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
        • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12, 7 μμ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

        με ομιλητές από Αργεντινή, Ιταλία, Τουρκία, Ελλάδα

        «Ελληνικός Δεκέμβρης και παγκόσμια επανάσταση»

      • ΣΑΒΒΑΤΟ 12/12, 12 μεσημέρι, ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Για επικοινωνία: Καποδιστρίου 38, τκ 10431, Αθήνα / τηλ-fax: 210 5241070 / e-mail: konservokouti@yahoo.gr

www.konservokouti-oen.blogspot.com