Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ανταπόκριση από την πορεία σε Αιγαλεω,Χαϊδάρι από συντρόφισσα



Πορεία στο Χαιδάρι και το Αιγάλεω για την υπεράσπιση των καταλήψεων και των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων.


Το απόγευμα της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου, οι δυτικές συνοικίες του Χαΐδαρίου και του Αιγάλεω ζωντάνεψαν από τις παρουσίες και τα συνθήματα 700  και περισσότερων ατόμων που διαδήλωσαν ενάντια στην κρατική καταστολή των καταλήψεων και των στεκιών. Η πρωτοβουλία για την πορεία μέσα στις γειτονιές, πάρθηκε από τους τοπικούς αυτοδιαχειριζόμενους χώρους (Παπουτσάδικου στο Χαΐδάρι και Σινιάλου στο Αιγάλεω) και κατέρριψε όλη  την λάσπη του κράτους και των ΜΜΕ, για κέντρα ανομίας και τρομοκρατίας.
Πράγματι, οι δραστηριότητες αυτών των χώρων είναι επικίνδυνες, αλλά επικίνδυνες για το κράτος!
Γιατί είναι ελεύθεροι χώροι έκφρασης και αμφισβήτησης.
Απόδειξη της απήχησης που είχε, ήταν, ότι η ενώ η πορεία ξεκίνησε με 300 άτομα, κατά το πέρασμα της από τον κεντρικό δρόμο του Χαιδαρίου και μέχρι το Αιγάλεω, ο παλμός και τα δυναμικά συνθήματα έκαναν τον κόσμο να βγει έξω. Τα παράθυρα ανοίξανε, γιαγιάδες βγήκαν στα μπαλκόνια και πιτσιρικάδες έφυγαν από τις καφετέριες και μερικοί ακολούθησαν τους διαδηλωτές. Ο κόσμος ρώταγε, και όλοι μίλαγαν για τα πραγματικά κέντρα ανομίας, τη Βουλή και τη ΓΑΔΑ, τις τράπεζες και τις λίστες.
Και αν δεν υπήρχε η βροχή, όλο και περισσότεροι θα καταλήγαμε στο Αιγάλεω και ακόμα περισσότεροι εκαντοντάδες θα ήμασταν στην συναυλία που αναβλήθηκε.
Η πορεία αυτή, όπως και κάθε άλλη που γίνεται στις γειτονιές της Αθήνας είναι παρακαταθήκες για τις επόμενες. Γιατί η επίθεση του κράτους στα στέκια και τις καταλήψεις είναι επίθεση σε ολόκληρη την κοινωνία. Αυτό πιστεύουμε σαν ΟΕΝ και  για αυτό συμμετείχαμε στην πορεία, όπως για αυτό συμμετέχουμε σε όλους τους αυτοδιαχειρίζομενους χώρους.
Παλεύουμε οι επόμενες πορείες να είναι πιο αποφασιστικές και μαζικές. Παλεύουμε να είναι πορείες εξεγερμένων!
Θα είμαστε εκαντοντάδες που θα ξεκινήσουμε από τις γειτονιές και θα καταλήξουμε εκατομμύρια όταν θα φτάσουμε στην Βουλή !

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την πραγματοποίηση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ! Να ρίξουμε την κυβέρνηση της αθλιότητας !

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ,
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ !!!!


Ράνια

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Εκκένωση-φιάσκο στην Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 Δε μας φοβίζουν! Μας εξοργίζουν!




Η επιχείρηση του φασιστοειδούς υπουργού καταστολής Ξένιου Δένδια για την απέλαση όλων των πολιτικά λαθραίων από τη χώρα συνεχίστηκε με την επέμβαση των ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ για την εκκένωση της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37 στην Κυψέλη σήμερα το μεσημέρι. Η κατάληψη που μετράει 25 χρόνια ζωής δέχτηκε εισβολή από τα σιδερόφραχτα των δυνάμεων του νόμου και της τάξης λίγες μέρες μετά τη Βίλλα Αμαλίας και την κατάληψη Σκαραμαγκά. Η επιχείρηση έγινε παράνομα χωρίς την παρουσία εισαγγελέα και χωρίς κάποια καταγγελία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών που αποτελεί τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου κτιρίου. 14 άτομα προσήχθησαν μέσα από την κατάληψη, μαζί και 2 αλληλέγγυοι. Η θεαματική συνέχεια της εφαρμογής του διακηρυγμένου πλάνου της ΕΛ.ΑΣ. για εκκένωση 40 περίπου καταλήψεων σε όλη τη χώρα κατέληξε σε φιάσκο. Όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από την κατάληψη καθώς δε βρέθηκε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον τους και η διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών δε διεκδίκησε το κτίριο. Η κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 επανακαταλήφθηκε νωρίς το απόγευμα μετά από 4 περίπου ώρες από την εισβολή της αστυνομίας. Η επιχείρηση-παρωδία όχι μόνο δείχνει την αγωνία της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά να δείξει πως προχωράει την πορεία της στην ανάκαμψη της οικονομίας και την πολιτική σταθεροποίηση, αλλά εκφράζει και την ανικανότητα της να πετύχει οτιδήποτε από τα δύο. Η ανακατάληψη της “Λέλας” σκόρπισε ξανά το χαμόγελο στο κίνημα αλληλεγγύης, ξανά μετά την επιτυχία των μαζικών διαδηλώσεων αλληλεγγύης στις καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα. Δεν υπάρχει χρόνος για γέλια και δάκρυα. Η προετοιμασία και η οργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας μέσα από εργατικές επιτροπές και σωματεία βάσης στους χώρους δουλειάς και λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές τίθεται σήμερα με νέους όρους. Η υπεράσπιση κάθε κατάκτησης και τελικά της ίδιας μας της ζωής απαιτεί να δουλέψουμε άμεσα για την ανατροπή του κράτους σε καθεστώς “έκτακτης ανάγκης” και πρώτα από όλα της κυβέρνησης που βρίσκεται πολιτικά επικεφαλής του.

Καταγγέλλουμε την επέμβαση-φιάσκο της αστυνομίας στην Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37.

Πραγματική εστία ανομίας είναι το μέγαρο Μαξιμού, του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Βουλή. Κάτω από τις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους!

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-Τροτσκιστές
Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας

Αθήνα, 15/1/2013

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Εκδήλωση: ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ & ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


















ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ & ΕΞΟΥΣΙΑ
ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ  ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 

θα μιλήσει η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣΑ (επιστημονική υπεύθυνος του 18 ΑΝΩ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 7 μμ,
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΛΙΟΥ
(Κάλχου και Βρισηίδος)

Διοργάνωση:
ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΛΙΟΥ
κάθε Τετάρτη στη κεντρική πλατεία Ιλίου
laikisyneleusiiliou.blogspot.com

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Καρφί και πρόκα σε Δένδια-Καλαμπόκα!

9 Γενάρη 1991-9 Γενάρη 2013
22 χρόνια μετά τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα
Καρφί και πρόκα σε Δένδια-Καλαμπόκα!

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από την επανακατάληψη της Villa Amalias και την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Σκαραμαγκά!

Την επέτειο της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα επέλεξε η κυβέρνηση των μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής για να τιμήσει την παράδοση των Καλαμποκέων: μπαράζ καταστολής ενάντια στο κίνημα.

Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει στις υψωμένες γροθιές των αγωνιστών που μεταφέρονται με αστυνομικές κλούβες στη ΓΑΔΑ μετά την απόπειρα επανακατάληψης της Villa Amalias. Εστίες ανομίας βαφτίστηκαν πριν 22 χρόνια τα κατειλημμένα σχολεία της χώρας που αγωνίζονταν για δημόσια δωρεάν παιδεία ενάντια στο νόμο Κοντογιαννόπουλου. Σήμερα οι πολιτικοί απόγονοι του Καλαμπόκα βρίσκονται στους κυβερνητικούς θώκους και διατάζουν την εκκένωση καταλήψεων και μαζικές συλλήψεις.

Καταγγέλουμε τη νέα εκκένωση της Villa Amalias και της κατάληψης Σκαραμαγκά, την αστυνομική εισβολή στην κατάληψη-διαμαρτυρία στα γραφεία των κυβερνητικών ψευτοαριστερών της ΔΗΜΑΡ, τις μαζικές συλλήψεις και προσαγωγές αγωνιστών. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των αγωνιστών και την παύση κάθε δίωξης εναντίον τους. Πολιτικά υπεύθυνη για το αστυνομικό πογκρόμ είναι η κυβέρνηση τρικομματική Σαμαρά.

Η σύμπτωση της συνέντευξης τύπου από το υπουργείο Ανάπτυξης των Σαμαρά-Χατζηδάκη για τις δράσεις ανάπτυξης το '13 με το αστυνομικό πογκρόμ δεν αποτελεί καμία σύμπτωση. Το νέο πακέτο στήριξης από την Τρόικα, όπως και καμιά άλλη δόση από τους διεθνείς τοκογλύφους, δεν πρόκειται να λύσει κανένα κοινωνικό πρόβλημα της εργατικής τάξης, της νεολαίας, ολόκληρου του λαού που εξαθλιώνεται διαρκώς. Η ευφορία και οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τη δόση δεν ακυρώνουν τα μέτρα κοινωνικής καταστροφής, ούτε το νέο γύρο ταξικής αναμέτρησης ανάμεσα στην εργατική τάξη και τους καπιταλιστές. Η προετοιμασία της ταξικής αναμέτρησης από τη μεριά της κυβέρνησης έχει ξεκινήσει. Επιλέγουν την κλιμάκωση χτυπώντας το κίνημα, κλείνοντας δήθεν τους λογαριασμούς με την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Το μπαράζ κατασταλτικών επιθέσεων στις καταλήψεις είναι υπόθεση ολόκληρου του κινήματος.

Η δική μας προετοιμασία για να τσακίσουμε το σύστημα που γεννά Καλαμπόκες, Μνημόνια και αστυνομική καταστολή είναι επείγουσα όσο ποτέ. Ή εμείς ή αυτοί!

Να τιμήσουμε τη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα σήμερα σημαίνει να παλέψουμε για την οργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας τώρα, κάθε ώρα που παραμένουν στην εξουσία είναι απειλή για το λαό.

Αθήνα 9/1/2013
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ

22 χρόνια απ’ την δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Ν.Τεμπονέρα | συγκέντρωση-πορεία: σχολεία Τεμπονέρα 9/1 στις 6μμ (ΠΑΤΡΑ)

22 χρόνια μετά τη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή, ο Νίκος Τεμπονέρας ζει στους αγώνες του σήμερα.

Όλοι στην συγκέντρωση στο μνημείο του Τεμπονέρα μπροστά στο σχολείο που δολοφονήθηκε ο ηρωικός καθηγητής.

Τετάρτη 9/01 6μ.μ.