Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΕΛ.ΑΣ. ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ-“ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΦΩΤΙΑ;”:OΛΟΙ ΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11ΠΜ



  Η ΕΛ.ΑΣ. ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΦΩΤΙΑ;”

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 (ξημερώματα): Το σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Καισαριανής βρίσκονται υπό κατάληψη ενάντια στις υλικοτεχνικές ελλείψεις και την καθηγητική αυθαιρεσία . Η ΕΛ.ΑΣ. οργανώνει επιχείρηση εκκένωσης της σχολικής κατάληψης. Τρία περιπολικά εφορμούν ενάντια σε μαθητές. Καταδιώκουν όσους μαθητές προσπαθούν να ξεφύγουν προς το Σκοπευτήριο και πυροβολούν προς το μέρος τους. Εισβάλουν στο προαύλιο με παρατεταμένα τα όπλα σημαδεύουν στα κεφάλια των μαθητών και βρίζουν χυδαία τους καταληψίες. Προσαγάγουν τους μαθητές στο ΑΤ Καισαριανής και τους απειλούν να μην μιλήσουν για τους πυροβολισμούς. Οι μαθητές αφήνονται ελεύθεροι το πρωί χωρίς εξηγήσεις.

Η κυβέρνηση Σαμαρά των Μπαλτάκων, των Βορίδηδων και των Γεωργιάδηδων αλλά και των Βενιζέλων καταδιώκει και πυροβολεί αγωνιζόμενους μαθητές διπλά στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα του λαού. Σύμπτωση; ...ή απλώς η Ιστορία έχει κακό χιούμορ;
Η κυβέρνηση της κοινωνικής απελπισίας και του αποκλεισμού της νεολαίας δεν ανέχεται την αντίσταση των μαθητών στη διάλυση των σχολείων. Δεν ανέχεται τους μαθητές να οργανώνουν καταλήψεις γιατί απέκλεισε 30% των συμμαθητών τους από τα Λύκεια με την πρώτη χρόνια εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων και του “Νέου Λυκείου”. Δεν ανέχεται τη νεολαία να βγαίνει στους δρόμους και να αγωνίζεται γιατί ξέρει πως κανείς δεν τσιμπάει με το success story και την ανάκαμψη, το πρωτογενές πλεόνασμα ψευτιάς των ΣαμαροΒενιζέλων, και η νεολαία μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη.

Η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο 63%, οι φοιτητές απειλούνται με διαγραφές, πανεπιστήμια και σχολεία βάζουν λουκέτο, και μαθητές πετιούνται από τα Λύκεια και δέχονται σφαίρες. Οι Κορκονέες έχουν όπλα και είναι αδίστακτοι, εμείς δεν έχουμε λόγο να περιμένουμε νέους Αλέξανδρους Γρηγορόπουλους να πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες των μπάτσων.

Στην έξεγερση των γκέτο, των γαλλικών προαστείων του Κλισύ το 2005, ένας ραπ στίχος είχε γίνει το σύνθημα των εξεγερμένων νέων “Τι άλλο θα περιμένουμε για να ανάψει η φωτιά;”.

Το συνθήμα δόθηκε από την πρώτη σφαίρα σε μαθητή: Μαζικές συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις μαθητών σε όλη την Ελλάδα, αντιγραφειοκρατικός συντονισμός όλων των αγωνιζόμενων μαθητών και της ολόκληρης νεολαίας, πρωτίστως των φοιτητών που παλεύουν ενάντια στις διαγραφές. Τα σχολεία και οι σχολές να μετατραπούν σε κέντρα αγώνα όλης της νεολαίας και κοινή πάλη με ολόκληρη την εργατική τάξη για την οργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για να ρίξουμε την κυβέρνηση στους δρόμους -και όχι περιμένοντας τις επόμενες κάλπες. Κάθε στιγμή που η κυβέρνηση και το κράτος των καπιταλιστών βρίσκεται στη θέση τους είναι μια στιγμή κινδυνού για τη νεολαία. Ο μόνος δρόμος να τσακίσουμε την καταστολή, τους φασίστες, τους μπάτσους, τη φτώχεια, την ανεργία, την καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι να παλέψουμε τώρα για να ανοίξουμε το δρόμο για την μόνη κυβέρνηση η οποία μπορεί να δώσει διέξοδο στο λαό, μία εργατική επαναστατική κυβέρνηση στα πλαίσια της εξουσίας των εργατικών συμβουλίων.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ