Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!




ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΡΟΪΚΑΣ!


Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να εκφοβίσει τους μαθητές στέλνοντας την αστυνομία σε εκατοντάδες κατειλημμένα σχολεία σε όλη τη χώρα,είναι ένδειξη πανικού μπροστά στις συνέπειες που μπορεί να έχει μία μαθητική εξέγερση τώρα. Καθώς είμαστε μπροστά σε έναν μεγάλο αγώνα στην παιδεία, καμία δίωξη δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη!
Το μαστίγιο της αστυνομίας πάει μαζί με το καρότο της “διαβούλευσης για την Παιδεία” που διοργανώνει το εκπαιδευτικό Παράρτημα της τρόικας για να προωθήσει ένα «Mνημόνιo» για την Παιδεία.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου – ΔΝΤ -ΕΕ επεκτείνει την καταστρεπτική δράση της από το χώρο της δουλειάς, της ασφάλισης, της υγείας στο χώρο της παιδείας
Η αρμόδια υπουργός, Α. Διαμαντοπούλου, μαζί με τη διεθνή “επιτροπή σοφών” ετοιμάζεται ο, τι δεν κατάφετε να διαλύσει η προηγούμενη άθλια κυβέρνηση Καραμανλή, να σπρώξει στο γκρεμό την ήδη εγκαταλελειμμένη δημόσια και Δωρεάν παιδεία – να την κάνει να πληρώσει και αυτή για τη χρεοκοπία του συστήματος τους, του καπιταλισμού.

• Στο όνομα της «ελεύθερης εισαγωγής» θέλουν να αποτρέψουν και να εμποδίσουν τη νεολαία να σπουδάσει βάζοντας νέα εξεταστικά εμπόδια μετά το λύκειο, όπως το “προπαρασκευαστικό έτος” στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
• Στο όνομα της «δια βίου μάθησης» θέλουν να μας έχουν πάντα στους δρόμους της περιπλανησης μεταξύ ανεργίας και ελαστικής δουλείας.

Και επειδή ξέρουν ότι δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια προσπαθούν να
μας καταστείλουν προληπτικά ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Τους τελευταίους μήνες οι «από κάτω» ξεσηκώνονται σε όλο τον κόσμο.Τις τελευταίες εβδομάδες η νεολαία στη Γαλλία βγαίνει στους δρόμους μαζί με τους 3 εκατομμύρια εργαζόμενους παλεύοντας για την ανατροπή της Κυβέρνησης του παλιάτσου Σαρκοζί και των μέτρων που επιχειρεί να επιβάλλει. Πρίν λίγες εβδομάδες οι μαθητές στην Αργεντινή άρχισαν τις καταλήψεις στα μισοκατεστραμμένα σχολεία τους αντιδρώντας στο χάλι των άθλιων συνθηκών που ζούνε.

Πριν από δύο χρόνια η εξέγερση του Δεκέμβρη μας δίδαξε το δρόμο του ασυμβίβαστου αγώνα για τη ζωή και την ελευθερία! Τώρα, ενάντια στις απειλές και την επανάπαυση, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε σε όλα τα σχολεία τον αγώνα για την μόνη διέξοδο από την άθλια κατάσταση που ζούμε σήμερα και την αποτροπή της ακόμα πιο άθλιας που μας ετοιμάζουν.
Εμπρός για πανεκπαιδευτικό αγώνα μαθητών-φοιτητών-καθηγητών ενάντια στα νεά μέτρα Διαμαντοποπούλου – εμπρός για γενική πανεργατική απεργία διαρκείας. Κάτω η Κυβέρνηση και το Μνημόνιο της με την Τρόικα. Να διαγραφεί το εξωτερικό χρέος της χώρας! Στους δρόμους για μια άλλη παιδεία σε μια σοσιαλιστική κοινωνία! Μόνο η εργατική τάξη μπορεί να δώσει διέξοδο από την καπιταλιστική χρεοκοπία, με τη δική της εξουσία -την εργατική εξουσία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
(νεολαία του ΕΕΚ-Τροτσκιστές)
για επικοινωνία:konservokouti.oen@blogspot.com, konservokouti@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.