Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Κάτω η Κυβέρνηση της αστυνομικής βίας


Αλληλεγγύη σε όλους τους συλληφθέντες της 10ης και 12ης Φλεβάρη
Το ένα εκατομμύριο ανθρώπων που κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων της χώρας τη 12η Φλεβάρη 2012 αλλά και οι χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στη διήμερη γενική απεργία στις 10 και 11 Φλεβάρη, έχουν επιταχύνει τη διαμόρφωση μιας επαναστατικής κατάστασης στη χώρα.
Η 12η Φλεβάρη, ήταν μια λαϊκή εξέγερση. Η ψήφιση της κατάπτυστης δανειακής σύμβασης και του PSI από τους 199 πρασινογάλαζους βουλευτές και την στήριξη των φασισταριών του Καρατζαφύρερ στον Παπαδήμο, ενώ δεν εξασφαλίζει το σύστημα από την κρατική χρεοκοπία και τον λαό από την εξαθλίωση, επιδεινώνει την τεράστια πολιτική κρίση που υπάρχει στο εσωτερικό της άρχουσας τάξης. Την ίδια στιγμή σε όλη την Ευρώπη αρχίζουν να αναπτύσσονται μεγάλοι εργατικοί αγώνες που πυροδοτούνται από την παγκόσμια κρίση.
Στις 12 Φλεβάρη, ήταν οι εργαζόμενοι και άνεργοι όλων των ηλικιών που από πολύ νωρίς δημιούργησαν το αδιαχώρητο σε όλους τους κεντρικούς δρόμους πολιορκώντας τη βουλή, ενεργοποιώντας ένα εγκληματικό σχέδιο της αστυνομίας για τη διάλυση του συγκεντρωμένου πλήθους. Η αποφασιστική όμως αντίσταση την οποία συνάντησαν οι δυνάμεις καταστολής της άθλιας αυτής Κυβέρνησης δεν είχε προηγούμενο και συνεχίστηκε μέχρι αργά τη νύχτα.
Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας στέκεται αλληλέγγυα σε όλους όσοι συνελήφθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τις διαδηλώσεις. Καταγγέλλουμε τη βία με την οποία συνέλαβαν όσους προχώρησαν στην κατάληψη του δημαρχείου της Αθήνας, ή την αυθαίρετη σύλληψη και ανάκριση του Αντώνη Βουτσίνου, φοιτητή του Μαθηματικού Αθήνας και αγωνιστή της ΕΑΑΚ που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος και δικάζεται μαζί με δεκάδες άλλους την Τρίτη 14 Φλεβάρη στην Ευελπίδων. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί και να απαιτήσουμε την άμεση παύση κάθε δίωξης εναντίον τους!
Καταγγέλουμε τον Παπαδήμ(ι)ο και την κυβέρνησή του για την καταστολή και χαιρετίζουμε τον αγωνιζόμενο εργαζόμενο λαό και τη νεολαία που έδωσαν τη θαρραλέα απάντηση στο δρόμο με αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό αρνούμενοι να διαλυθούν όταν τα ΜΑΤ μετέτρεπαν το κέντρο σε έναν θάλαμο αερίων. Τώρα πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα για την οργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ώστε να ανατρέψουμε την Κυβέρνηση και να διώξουμε την τρόϊκα, να διαλύσουμε το δολοφονικό κράτος των αφεντικών για την κατάληψη της εξουσίας από τους εργάτες. Το μήνυμα της 12ης Φλεβάρη είναι σαφές: ναι, μπορούμε να τους νικήσουμε!
13 Φλεβάρη 2012




Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας (νεολαία του ΕΕΚ) για επικοινωνία konservokouti-oen.blogspot.com, konservokouti@yahoo.gr, www.eek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.