Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΦΕΕ

o ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ «ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ!
o ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΦΕΕ-ΕΣΕΕ!
o ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ!
Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας, καταγγέλει την εν κρυπτώ απόφαση των καθεστωτικών παρατάξεων ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΠΚΣ-ΑΡΕΝ, για την σύγκληση του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου της ΕΦΕΕ, στις 23-25 Οκτώβρη. Η απόφαση πάρθηκε σε άλλο χώρο και… μετά την προγραμματισμένη στις 18.30 συνεδρίαση του λεγόμενου «Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ», το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Πρωταγωνιστής αυτής της «κοινής προσπάθειας όλων των δυνάμεων του φοιτητικού κινήματος» ( δηλαδή των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΑΡΕΝ) δεν ήταν άλλος από την σταλινική ΚΝΕ.
Τόσο η πρωτογνωρη για τα τελευταία χρόνια επιτακτικότητα με την οποία τέθηκε το ζήτημα από τις καθεστωτικές αστικές και αριστερές παρατάξεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές, όσο και ο τρόπος με τον οποίο πάρθηκε αυτή η απόφαση, δείχνει την αγωνία τους να αποκτήσουν όσο πιο σύντομα γίνεται ένα βήμα διαλόγου με τη νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η σύγκληση της ΕΦΕΕ θα προσφέρει ένα μικρό αλλά πολύτιμο δώρο στην Κυβέρνηση και στους ποιλιλόχρωμους υποστηρικτές της. Θα δικαιώσει όλους εκείνους του πολιτικάντηδες της άρχουσας τάξης και της καθεστωτικής αριστεράς, που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, απαιτούν από το φοιτητικό κίνημα να δείξει την «πρέπουσα υπευθυνότητα» νεκρανασταίνοντας από τα λείψανά της την ΕΦΕΕ. Στις σημερινές εκρηκτικές κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες χρειάζονται ένα θεσμικό αντίβαρο, απέναντι σε κάθε ανεξέλεγκτο από το Κράτος και τις καθεστωτικές δυνάμεις όργανο συντονισμού της δράσης του φοιτητικού κινήματος, για τη «δημοκρατική»(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) ή «αγωνιστική» (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) χειραγώγησή του, σύμφωνα με τις αυξημένες ανάγκες επιβίωσής τους, εντός του αστικού πολιτικού συστήματος που βουλιάζει στην κρίση.
Το ενδεχόμενο ανασύστασης της ΕΦΕΕ, είναι στον αντίποδα όσων το φοιτητικό κίνημα έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια. Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων που δημιουργήθηκε μέσα στη φωτιά της μάχης του 2006-2007, έχει έμπρακτα αποδείξει ότι αποτελεί το πιο αποτελεσματικό και προωθημένο όπλο των φοιτητών. Τη στιγμή που η τότε Κυβέρνηση, μετά μανίας ζητούσε στο πρόσωπο της ΕΦΕΕ τον «υπεύθυνο συνομιλητή» για να νομιμοποιήσει την προωθούμενη με την αστυνομική βία αντι-εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, το Συντονιστικό, παρά τα σοβαρά πολιτικά του προβλήματα, έχοντας κατακτήσει την πολιτική ανεξαρτησία από την Κυβέρνηση και συνολικά το αστικό καθεστώς, έγινε δύναμη σύγκρουσης μαζί τους, συντονισμού εκατοντάδων καταλήψεων και κέντρο ανάληψης πρωτοβουλιών για την μαχητική ενότητα με την εργατική τάξη.
Σήμερα, οι συνέπειες της παγκόσμιας καπιταλιστικής χρεοκοπίας στον χρεοκοπημένο καπιταλισμό στην Ελλάδα , έχουν προετοιμάσει το έδαφος για νέες εκρήξεις της νεολαίας μέσα και έξω από το συγκεκριμένο κοινωνικό χώρο. Η νέα Κυβέρνηση, υπονομευμένη εξ αρχής από την κρίση, είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει διαύλους «επικοινωνίας» για τον έλεγχο του φοιτητικού κινήματος και την απομόνωση των πιο ανεξέλεγκτων δυνάμεών του. Για αυτό, εν όψει των νέων αγώνων λέμε: Κανένας διάλογος-καμία ανοχη στην κυβερνητική ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ των τραμπούκων της δεξιάς! Καμία πολιτική ενότητα με την συνθηκολόγα πολιτική της καθεστωτικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, της ταξικής συνεργασίας με την αστική τάξη τα κόμματά της και τις παρατάξεις τους στις σχολές! Καμία ανοχή στους γραφειοκράτες υπονομευτές των αγώνων!
Απαιτείται επειγόντως μαζί με ένα μαχητικό σχέδιο δράσης και ανατροπής όλων των νόμων και της άθλιας κατάστασης στην Παιδεία, η σφυρηλάτηση της ανεξάρτητης από την κυβέρνηση, το κράτος και κάθε γραφειοκρατία, αγωνιστικής από τα κάτω ενότητας σπουδαστών, φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων και ένα πρόγραμμα συνολικής αναδιοργάνωσης της παιδείας και της κοινωνίας σε νέες, σοσιαλιστικές βάσεις.
Η ΕΑΑΚ σωστά μέχρι τώρα έχει αρνηθεί να γίνει συνένοχος στο σχέδιο επανασύστασης της ΕΦΕΕ σήμερα. Η ΟΕΝ με όλες της τις δυνάμεις θα αγωνιστεί για την ανάπτυξη ενός επαναστατικού κινήματος νεολαίας στην Παιδεία, στο δρόμο που άνοιξε η εξέγερση του Δεκέμβρη, για την ανατροπή της Κυβέρνησης και του κράτους των καπιταλιστών, για την εξουσία των εργατών.
Σ.Δ ΤΗΣ ΟΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.