Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Το πρόβλημα που ώθησε τη νεολαία στις καταλήψεις των σχολείων και των σχολών έχει γίνει πολύ χειρότερο τώρα Μόνο η κλιμάκωση της δράσης μας και ο συντονισμός των καταλήψεων με τους εργατικούς αγώνες μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Τα σχέδια για μια «ελεγχόμενη χρεοκοπία» του καπιταλισμού στην Ελλάδα στοχεύουν να κερδίσουν χρόνο στην αναπόφευκτη κατάρρευση των καπιταλιστών της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Η διάλυση της εκπαίδευσης στο επίπεδο που επιτάσσει η καπιταλιστική χρεοκοπία και η μετατροπή της νεολαίας σε γενιά ανέργων χωρίς παρόν και μέλλον είναι το τίμημα που μας ζητούν να πληρώσουμε για τη διάσωση του γερασμένου καπιταλιστικού συστήματος.
Μέσα σ αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση καταρρέει και μαζί της όλο το σύστημα εξουσίας των καπιταλιστών είναι σε κρίση. Η κινητοποίηση των κάθε είδους βάρβαρων αντανακλαστικών της «κοινής γνώμης» ενάντια στις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις πάει χέρι χέρι με τη βαρβαρότητα της αστυνομικής και παρακρατικής βίας. Η ανεξέλεγκτη δράση της νεολαίας εμποδίζεται να συνεχιστεί και να εκδηλωθεί στους δρόμους για να μη συναντηθεί με την διάχυτη λαϊκή οργή και τους αγώνες των εργαζόμενων. Η άρχουσα τάξη ξέρει μετά την εμπειρία της εξέγερσης του Δεκέμβρη ότι η ενότητα στη δράση ανάμεσα στην παλιά γενιά των εργαζομένων και την άνεργη μαθητική, φοιτητική, εργατική νεολαία, δημιουργεί τους όρους για την ίδια την κοινωνική επανάσταση.
Να προχωρήσουμε στο δρόμο των μαθητών και φοιτητών στη Χιλή! Εδώ και μήνες είναι εξεγερμένοι παλεύοντας για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν, ποιοτική Παιδεία που δε χωρά σ αυτήν την κοινωνία αλλά απαιτεί εδώ και τώρα την ανατροπή της.
Το κίνημα κατάληψης της Wall Street στις ΗΠΑ, όπως και η επανάσταση των αράβων προλετάριων είναι μια δύναμη και πηγή έμπνευσης για μας. Καμία κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» του συστήματός τους δε μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά μας. Οι πόροι για να λειτουργήσει αξιοπρεπώς η εκπαίδευση με βάση τα πραγματικά μας ενδιαφέροντα και το κοινωνικό όφελος μπορούν να βρεθούν μόνο με την ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους την απαλλοτρίωση του κεφαλαίου και την σοσιαλιστική αναδιοργάνωση της κοινωνίας από τους ίδιους τους εργάτες στην Ελλάδα την Ευρώπη και όλο τον κόσμο με μια κοινωνική επανάσταση εργατική, παγκόσμια και διεθνής.
Οι καταλήψεις πρέπει να συνεχιστούν στη βάση ενός επαναστατικού προγράμματος πάλης για μια άλλη Παιδεία-σε μια σοσιαλιστική κοινωνία! Να δημιουργήσουμε επιτροπές κατάληψης και δράσης ανοιχτές σε όλους, να τις συντονίσουμε σε επίπεδο περιοχής, πόλης και πανελλαδικά και να ενωθούμε στην πράξη με τους χιλιάδες εργαζόμενους που απεργούν και καταλαμβάνουν δημόσια κτήρια παλεύοντας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Το μόνο μέσο για την επίτευξη του στόχου είναι η ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Σάββατο 29 Οκτώβρη, 7 μμ στο Πολυτεχνείο:
Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ με θέμα: Η νεολαία στις καταλήψεις και τους δρόμους-για μια άλλη παιδεία σε μια σοσιαλιστική κοινωνία!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ/ΕΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.