Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Νέο Σχολικό Μνημόνιο ...ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!




Η κυβέρνηση με την αρχή της νέας χρονιάς έρχεται να ολοκληρώσει τα σχέδια που έβαλε σε εφαρμογή για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση η προηγούμενη κυβέρνηση πέρυσι.

Δύο είναι τα βασικά μέτρα που βάζει μπροστά η τρόικα εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για τα σχολεία:
Πρώτον η ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχωνεύσεων των σχολείων. Τα λουκέτα που ξεκίνησαν πέρυσι θα συνεχιστούν και φέτος κλείνοντας σχολεία με διαδικασίες εξπρές.
Δεύτερον η μείωση του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολείων από 15.000 σε 2.000.

Τα παραπάνω αποτελούν την περαιτέρω διάλυση της ήδη υποβαθμισμένης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να συνεχίσουν να πληρώνουν τοκοχρεολύσια στους διεθνείς τοκογλυφούς των τραπεζών και των χρηματιστηρίων. Πέρα από το περιεχόμενο του σχολείου που θα μπορούσαν πολλά να ειπωθούν αυτή τη στιγμή καταστρέφονται ακόμα και τα προσχήματα, οι στοιχειώδεις υλικοί όροι λειτουργίας της εκπαίδευσης. Σχολεία χωρίς βιβλία και καθηγητές, με υπεράριθμους μαθητές σε κτήρια φυλακές δεν μπορούν ούτε κατ΄ ευφημισμό να λέγονται σχολεία.

Θέλουν να μετατρέψουν τα σχολεία σε χωματερές μαθητών.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση και το κράτος των αφεντικών αντιμετωπίζει τους μαθητές σαν τρομοκράτες. Ήδη από τις πρώτες καταλήψεις σχολείων που έγιναν αυτή τη χρονιά η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της καταστολής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ανακοινώσεις εισαγγελέων σχετικά με την “πάταξη” των καταλήψεων και η προσαγωγές μαθητών πριν από την προηγούμενη Γενική Απεργία.

Όσο αυτή η κυβέρνηση και το σύστημα που προσπαθεί να σώσει παραμένουν στη θέση τους αυτή η καταστροφή των σχολείων, των ζωών μας και η καταστολή απέναντι σε όποιον αντιστέκεται και εξεγείρεται δε θα έχει τελειωμό. Η παγκόσμια κρίση και χρεοκοπία του σαπισμένου συστήματος τους και οι προσπάθειες διάσωσης του δεν έχουν να μας προσφέρουν τίποτα άλλο πέρα από καταστροφή και βαρβαρότητα.

Σε κάθε σχολείο πρέπει να οργανωθούν γενικές συνελεύσεις των μαθητών για να συζητήσουν την κατάσταση μέσα και έξω από τα σχολεία και να οργανώσουν την δράση τους. Οι καταλήψεις είναι το πρώτο βήμα για να πάρουν οι μαθητές στα χέρια τους τα ηνία του αγώνα και συντονίσουν την πάλη του με άλλα υπό κατάληψη αγωνιζόμενα σχολεία ανά περιοχή, πόλη και πανελλαδικά ανεξάρτητα από αφεντικά, γραφειοκράτες και το κράτος.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να μπει κανένα λουκέτο σε σχολείο. Πρέπει να υπερασπιστούμε τη δημόσια και δωρεάν παιδεία σχεδιάζοντας μέσα στους αγώνας μας την αναδιοργάνωση της παιδείας σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες. Άμεσος όρος για τη νίκη αυτού του αγώνα είναι η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, των Μνημονίων και της Τρόικας, γι' αυτό το λόγο είναι αναγκαίος ο συντονισμός του μαθητικού κινήματος με ολόκληρη την καταπιεσμένη και εκμεταλλευμένη νεολαία, με τους καθηγητές και όλους τους εργαζόμενους που βρεθήκαμε μαζί στις τελευταίες Γενικές Απεργίες.

Αυτές όμως οι 24ωρες τουφεκιές των γραφειοκρατών της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν είναι αρκετές. Η οργάνωση από τα κάτω μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας είναι όσο ποτέ αναγκαία για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση, τα μνημόνια της και το ίδιο το σύστημα.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ - ΕΕΚ
konservokouti-oen.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.