Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Ψήφισμα ΣυμπαράστασηςΗ κυβέρνηση του Ερντογάν παρά την πολιτική της κρίση και την εσωτερική της διάσπαση με ομοθυμία χτυπάει τους αγωνιστές της αριστεράς και του κινήματος της νεολαίας  . Έτσι λοιπόν έχει εξαπολύσει ένα κυνήγι μαγισσών στους αγωνιστές που συμμετείχαν στην εξέγερση του τουρκικού λαού. Στις 2 Οκτωβρίου, η αστυνομία έκανε κατ' οίκον επίσκεψη και έρευνα στο σπίτι του Μουσταφά Τζιχάν Γιλμάζ, μέλος του τουρκικού Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος ( DIP) στην Αττάλεια και πρωτοπόρο αγωνιστή του φοιτητικού κινήματος.  Συνελήφθη και υπό αστυνομική συνοδεία οδηγήθηκε στην  αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αντάλια. Με τον ίδιο τρόπο, τέσσερα μέλη της Ένωσης Σοσιαλιστικής Νεολαίας (οργάνωση νεολαίας του ESP - Σοσιαλιστικό Κόμμα των Καταπιεσμένων) συνελήφθησαν επίσης.                                                                                                  Στις 4 Οκτωβρίου, μετά την ανάκριση τους στον κλάδο αντι - τρομοκρατίας και διώξεων, όλοι τους παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο και κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Μαζί με τον Mustafa  Cihan Yılmaz , οι Ayşe Deniz Karacagiller και Μουράτ Σεζγκίν της Ένωσης Σοσιαλιστικής Νεολαίας συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν επίσης. Ο Τζιχάν Γιλμάζ δικάζεται στις 5/2 με κατηγορίες για συμμετοχή στο μαζικό κίνημα εξέγερσης που πυροδότησαν τα γεγονότα της πλατείας Tαξίμ.
Η απόφαση του δικαστηρίου, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο που δικαιολογεί τη σύλληψη, είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση για την καταστολή της εξέγερσης και των επαναστατών από την Κυβέρνηση του AKP στην Τουρκία. Μια από τις κατηγορίες στον Τζιχάν Γιλμάζ είναι ότι στα γεγονότα της εξέγερσης φορούσε κόκκινο μαντήλι που συμβολίζει την πάλη για το Σοσιαλισμό!
 Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του τουρκικού λαού που παλεύει για μια αξιοπρεπή ζωή. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μαζί του. Αντίθετα μας ενώνει ο κοινός διεθνιστικός αγώνας ενάντια σε αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και μας καταπιέζουν, τους καπιταλιστές και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Στον αγώνα ενάντια τους δεν πάει κανείς μόνος του! Για αυτό και δε θα αφήσουμε κανένα αγωνιστή στα χέρια του τουρκικού κράτους.
Ξέρουμε καλά πως σε Ελλάδα και Τουρκία ο εχθρός είναι ίδιος και είναι τα αφεντικά, το κράτος τους και το σύστημα τους που παρακμάζει και χρεοκοπεί. Θα μας βρουν μαζί απέναντι τους κάθε φορά που χτυπάνε έναν για να τρομάξουν εκατό!
Άμεση απελευθέρωση του συντρόφου Τζιχάν Γιλμάζ από το Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα (DIP), των συλληφθέντων μελών της Ένωσης Σοσιαλιστικής Νεολαίας και όλων των πολιτικών κρατουμένων από την εξέγερση.

Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του τουρκικού λαού. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Διαδήλωση Αλληλεγγύης στην πρεσβεία της Τουρκίας!
Συγκέντρωση 17.00 – μετρό Ευαγγελισμός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.