Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Όλοι στην κινητοποίηση Δευτέρα 20/10 στα Προπύλαια στις 12.00πμ

Black Out σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

ενάντια στο Lock Out Πρυτάνεων-Κυβέρνησης!

Με ΜΑΤ και εισαγγελείς υποδέχονται τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά οι πρυτάνεις απαντώντας στις πρώτες κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στις διαγραφές φοιτητών και τους οργανισμούς. Αντιμετωπίζονται με άμεση καταστολή κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας με λίγο-πολύ “συμβολικό” χαρακτήρα, όπως η μονοήμερη κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών ή Πάτρας
Οι πρυτάνεις λειτουργούν ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης μέσα στα πανεπιστήμια και στέλνουν το μήνυμα της ετοιμόρροπης κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου: “Φοβόμαστε μια νεολαιΐστικη έκρηξη με επίκεντρο τα πανεπιστήμια”.
Μπορούμε να ζωντανέψουμε τους εφιάλτες τους. Η απάντηση του φοιτητικού στην καταστολή, την καταστρατήγηση του ασύλου, τη διάλυση των πανεπιστημίων πρέπει να είναι μαζική, μαχητική και ανυποχώρητη.

Το φοιτητικό κίνημα μπορεί και πρέπει να ενώσει ολόκληρη τη νεολαία (σπουδάζουσα, μαθητιώσα, εργαζόμενη ή άνεργη) ενάντια στο καθολικό κοινωνικό αδιέξοδο της ανεργίας, της ελαστικής δουλειάς/δουλείας (5μηνα/voucher), της καταστολής. Η νεολαία μπορεί να αποτελέσει τη σπίθα για μια κοινωνική πυρκαγιά όλων των καταπιεσμένων και εκμεταλλευμένων ανθρώπων στο εύφλεκτο έδαφος που δημιούργησαν τα μέτρα κοινωνικής εξόντωσης των Μνημονίων των τελευταίων 5 χρόνων.

Η μιντιακή ανάκαμψη της οικονομίας, η έξοδος από τα Μνημόνια και η επιστροφή στις αγορές διαψεύδεται στους δρόμους που η κυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζέλων αντιμετωπίζει με τη βία των ΜΑΤ τη νεολαία. Η ελεύθερη πτώση του χρηματιστήριου της Αθήνας κατά 12% μόνο με το άκουσμα κάποιων ψιθύρων του Σαμαρά για χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου κατ' ευθείαν από τις αγορές χωρίς τη βοήθεια της τρόικας δείχνει την αδυναμία της κυβέρνησης του ψευδεπίγραφου success story.

Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να δημιουργήσει ένα πανελλαδικό σχέδιο δράσης ενάντια στην καταστολή, τις διαγραφές φοιτητών και τους οργανισμούς, για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου. Ελάχιστος όρος για οποιαδήποτε νίκη του φοιτητικού κινήματος είναι η ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Πρώτο βήμα αυτού του σχεδίου είναι η οργάνωση καταλήψεων διαρκείας σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Καμία αναμονή! Καμία οπισθοχώρηση! Η τροικανή κυβέρνηση πρέπει να πέσει τώρα και στους δρόμους και όχι να περιμένουμε στις μελλοντικές εκλογές. Καταλήψεις κέντρα αγώνα και κύτταρα οργάνωσης της πάλης όλης της νεολαίας, σε κοινό αγώνα με ολόκληρη την εργατική τάξη για την οργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας που θα σαρώσει όλο το σάπιο πολιτικό προσωπικό των αφεντικών. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση και την κρίση της παιδείας: Την αναδιοργάνωση όλων των κοινωνικών σχέσεων -μαζί και των πανεπιστημίων- σε νέες σοσιαλιστικές βάσεις με μια εργατική κυβέρνηση στα πλαίσια της εργατικής εξουσίας.

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας
konservokouti-oen.blogspot.com

eek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.