Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Νίκη στις καταλήψεις των μαθητών


Κάτω το νέο σχολείο – Κάτω η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων

Από την πρώτη μέρα κατάληψης σε πάνω από 500 σχολεία σε όλη τη χώρα και ο Λοβέρδος άρχισε τις απειλές ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές συνεχίζοντας στην ίδια γραμμή που είχε και η κυβέρνηση τις προηγούμενες εβδομάδες ενάντια στις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων. Αυτός που πετάει έξω από τα σχολεία τους μαθητές, αυτός που διαγράφει φοιτητές από τις σχολές, αυτό που θέλει να διαλύσει το άσυλο, αυτός ισχυρίζεται πως οι καταλήψεις είναι κάτι το εθιμοτυπικό. Αν όντως είναι έτσι τότε γιατί στέλνουν μπάτσους να κάνουν προληπτικές συλλήψεις και να χτυπήσουν μαθητές στη Θεσσαλονική, γιατί προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το μαθητικό κίνημα με κάθε μέσο.

Όμως οι νόμοι και οι κανονισμοί του υπουργείου για τις “χαμένες” μέρες μαθημάτων και τις αυτεπάγγελτες ποινικές διώξεις όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις δεν πρόκειται να λύσουν κανένα ζήτημα της υπό κατάρρευση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αντίθετα όλα τα σχέδια της κυβέρνησης για το “νέο σχολείο” οξύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση και δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερα ρήγματα στις ζωές των μαθητών.

Από όπου και να το πιάσεις βρομάει. Από τη μία μεριά το Γενικό Λύκειο με την τράπεζα θεμάτων και τις εξετάσεις σε κάθε βήμα πετάει στην άκρη όλους όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν δέκα ώρες φροντιστήρια την ημέρα Αν δεν υπήρχε η κρίση θα ήταν η χαρά του κάθε ιδιοκτήτη φροντιστηρίου. Και από την άλλη, μέρα με την μέρα διαλύουν ό,τι έχει απομείνει από τα ΕΠΑΛ. Καταργούν ειδικότητες, κλείνουν τμήματα και σα να μην έφταναν όλα αυτά, πριν από λίγες μέρες ο Λοβέρδος δήλωσε ότι ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν στα ΕΠΑΛ είναι μεγάλος και εξαιτίας αυτών διαταράσσεται η «εύρυθμη παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων».

Ο μόνος δρόμος που δείχνουν στους μαθητές και συνολικότερα στη νεολαία είναι οι ουρές ανέργων στους ΟΑΕΔ και η μικρής διάρκειας και κακοπληρωμένες δουλειές του ποδαριού ή των 5μηνων προγραμμάτων για τους ανέργους. Και για όποιους δεν ανέχονται την υποθήκευση όλης τους της ζωής για χάρη του παρηκμασμένου και χρεοκοπημένου καπιταλισμού στέλνουν τα ΜΑΤ και τις μονάδες καταστολής να τους τσακίσουν.

Η ζωή μας δεν μπορεί να συμβαδίσει με τον καπιταλισμό που μέσα στην επιθανάτια αγωνία του σπέρνει κρίσεις, πολέμους και πρωτοφανή κοινωνική καταστροφή σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Η μόνη λύση είναι να οργανωθούμε για να τον ανατρέψουμε. Σύμμαχοι μας είναι η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι που πλήττονται και καταστρέφονται από την κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Καταλήψεις διαρκείας σε σχολεία και σχολές μαζί με όλη την εργατική τάξη για να αποτρέψουμε την καταστροφή των ζωών μας. Για την οργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας και την ανατροπή της κυβέρνησης και της τρόικας, για να ανοίξει ο δρόμος για μια εργατική κυβέρνηση στηριγμένη στα όργανα της εργατικής εξουσιας, στο δρόμο για τον ελευθεριακό κομμουνισμό.


Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας

konservokouti-oen.blogspot.com / konservokouti@yahoo.gr
eek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.