Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Καταγγελία του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος για τις συλλήψεις στην Καρδίτσα


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλει την Ελληνική Αστυνομία και το Α.Τ Καρδίτσας για την σύλληψη τεσσάρων συντρόφων αγωνιστών του νεολαιίστικου κινήματος μεταξύ των οποίων είναι και μέλος του ΕΕΚ από την περιοχή.

Οι σύντροφοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα 14 Δεκέμβρη μετά την αφισσοκόληση για την προγραμματισμένη την Τετάρτη 16 Δεκέμβρη εκδήλωση-συζήτηση και συναυλία ενάντια στην κρατική καταστολή. Ο τρόπος της σύλληψης ήταν ενδεικτικός του τρόμου που θέλησαν να σπείρουν οι μπάτσοι: ενώ η αφισσοκόληση είχε τελειώσει, στις 11.30 μμ η ομάδα των συντρόφων περικυκλώθηκε από Ειδικούς Φρουρούς και Συνοριοφύλακες που για ώρα τους παρακολουθούσαν. Τη σύλληψη έκανε ο Διοικητής της τοπικής Συνοριοφυλακής. Το αποτέλεσμα ήταν η ολονύκτια κράτηση των συντρόφων στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και το πέρασμα τους στο Αυτόφωρο την επόμενη μέρα το πρωί. Εκεί ο εισαγγελέας αποφάσισε την παραπομπή τους σε δίκη στις 30 Απρίλη 2010, με τις πλημελλημματικού βαθμού κατηγορίες για «παράνομη αφισοκόλληση και μόλυνση του περιβάλλοντος»(!).

Το περιστατικό έρχεται μετά τις αλλεπάλληλες - τις μέρες μετά τη διαδήλωση της 6 Δεκέμβρη- τηλεφωνικές απειλές που δέχονται «από αγνώστους» μέλη του ΕΕΚ στην Καρδίτσα από «αγνώστους». Τώρα, το πρωτόγνωρο τα τελευταία χρόνια γεγονός της γκαγκστερικού τύπου σύλληψης για «παράνομη αφισοκόλληση» έρχεται και συμπληρώνει την εικόνα. Η τοπική αστυνομική μαφία, εφαρμόζοντας το «δόγμα μηδενικής ανοχής» της Κυβέρνησης Παπανδρέου-Χρυσοχοϊδη, επιχειρεί να αναχαιτίσει τη δράση του κινήματος καταδιώκοντας πρωτοπόρους αγωνιστές του, με τις παλιές μεθόδους της παρακολούθησης, της σύλληψης και των απειλών.

Η χρονική στιγμή που γίνονται τα συνγκεριμένα περιστατικά στην Καρδίτσα, κάνει σαφές ότι δεν είναι τοπικής σημασίας, αλλά εντάσσονται στην κλιμακούμενη κρατική βία εναντίον του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος και του ΕΕΚ ειδικότερα. Από την διαδήλωση της 6ης Δεκεμβρίου όπου έγινε η δολοφονική επίθεση στο μπλοκ του ΕΕΚ στην Πλατεία Συντάγματος επέφερε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στην σ. Αγγελική Κουτσουμπού και κατάγματα ή σοβαρές σωματικές βλάβες σε 5 άλλους συντρόφους, πιάστηκαν όμηροι της αστυνομίας πάνω από 10 υποστηρικτές του ΕΕΚ κι άλλοι απ’ αυτούς παραπέμπονται για κακούργημα με τον κουκουλονόμο κι άλλοι για πλημέλλημα. Σ’ αυτούς προστίθενται τώρα κι οι σύντροφοί μας στην Καρδίτσα.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα δηλώνει ότι δε θα αφήσει αναπάντητη καμία πρόκληση της Κυβέρνησης και του αστικού κράτους και διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις: οι διώξεις δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν και μας δυναμώνουν! Καλούμε την εργατική τάξη, τη νεολαία, τις οργανώσεις και τα κόμματα της αριστεράς, να κινητοποιηθούν άμεσα και αποφασιστικά στο πλευρό όλων των διωκόμενων συντρόφων.

                  ΕΕΚ, 15 Δεκέμβρη 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.