Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ


Η ΟΕΝ μαζί με την ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην ΑΜΦΙΣΣΑ

Στη δίκη των Κορκονέα-Σαραλιώτη, ΤΕΤΑΡΗ 20 ΓΕΝΑΡΗ

Αναχώρηση από Αθήνα, με πούλμαν, 7 πρωί από ΜΟΥΣΕΙΟ










ΒΑΨΑTΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ!


Στις 20 Γενάρη του 2010 γίνεται στην Άμφισσα, η δίκη των δύο ειδικών φρουρών της Αστυνομίας, Κορκονέα-Σαραλιώτη, που δολοφόνησαν τον 15χρονο μαθητή, Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, στις 6 Δεκέμβρη στα Εξάρχεια.

Παρά το γεγονός πως ακόμα και η μητέρα του Αλέξανδρου επίμονα ζήτησε τη διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί χωρίς δυσκολίες η ίδια, αλλά και οι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας και φίλοι του 15χρουνου μαθητή ο Άρειος Πάγος αποφάσισε το αντίθετο, να γίνει στην επαρχία. Για την κατά τα’ άλλα «αδέκαστο Δικαιοσύνη» προέχει η «δημόσια ασφάλεια», δηλαδή η ασφάλεια του καθεστώτος από τη μαζική λαϊκή οργή.

Μ’ άλλα λόγια, είναι ο τρόμος των κρατούντων για το λαό του Δεκέμβρη ο λόγος που τους έκανε να μεταφέρουν τη δίκη μακριά από τον τόπο του εγκλήματος. Οι διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων στις 6 και 7 Δεκέμβρη ότι η εξέγερση του Δεκέμβρη «ζει και σπέρνει εφιάλτες» στους κυρίαρχους, ακυρώνοντας την προσπάθεια της Κυβέρνησης Παπανδρέου - Χρυσοχοΐδη να καταστείλει τη μαχόμενη πρωτοπορία του κινήματος. Τόσο ενάντια σε όσα συνέβησαν πέρσι, όσο –κυρίως- εν όψει των σκληρών συγκρούσεων με τους εργαζομένους και τη νεολαία που θα ξεσπάσουν την επόμενη περίοδο, το μήνυμα της «μηδενικής ανοχής προς τους ταραξίες» ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ!

Ο παρ’ ολίγον θανατηφόρος τραυματισμός από αστυνομικούς, της αγωνίστριας του αντιδικτατορικού αγώνα και στελέχους του ΕΕΚ σ. Αγγελικής Κουτσουμπού σαν αποτέλεσμα της επίθεσης της αστυνομίας στο μπλοκ του ΕΕΚ, οι πάνω από 800 προσαγωγές και δεκάδες συλλήψεις σε όλη τη χώρα, η έφοδος σε στέκια της νεολαίας θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους πολιτικούς σχεδιαστές και φυσικούς εκτελεστές τους. Η κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη δε μπορεί να ελεγχθεί απλώς με τις μεθόδους της αστυνομικής βίας γιατί είναι η πρώτη πράξη μιας επαναστατικής διαδικασίας που μόλις ξεκίνησε!

Τώρα πρέπει να ετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα του ταξικού πολέμου σε όλα τα ανοιχτά από την καπιταλιστική κρίση κοινωνικά μέτωπα. Μια μαζική και μαχητική διαδήλωση στην Άμφισσα πρέπει να δείξει τις διαθέσεις της νεολαίας και του λαού ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και συνολικά τα μέτρα της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να πληρώσουμε εμείς την κρίση του συστήματος τους.

Ταυτόχρονα είναι «υπόθεση τιμής» για τη νεολαία και όλους όσους στο πρόσωπο του αδικοχαμένου μας συντρόφου είδαν την αφορμή και την αιτία για να εξεγερθούν-να είμαστε όλοι εκεί και να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων!Ένα χρόνο μετά δεν ξεχνούμε-δε συγχωρούμε-δεν εφησυχάζουμε! Τίποτα δεν τελείωσε-όλα συνεχίζονται

  • ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
  • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ –ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ-ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ



ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑ

ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2105241070 και 6939401371

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

για επικοινωνία: Καποδιστρίου 38 Αθήνα 10431 (Ομόνοια)

Τηλ-φαξ 210 5241070, e-mail: konservokouti@yahoo.gr

www.konservokouti-oen.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.