Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Οι απειλές τις Διαμαντοπούλου δε θα περάσουν!


Το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό!

Η επιστολή της Άννας Διαμαντοπούλου, την Πέμπτη 28/1 στους πρυτάνεις, με θέμα τη λήψη μέτρων για την καταπάτηση του Ασύλου και την «απομόνωση των μειοψηφιών της βίας» αποτελεί μια πρόκληση για το φοιτητικό κίνημα, που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Η υπουργός Παιδείας της Κυβέρνησης της κρατικής χρεοκοπίας και των άγριων μέτρων ενάντια στον εργαζόμενο λαό, ξεπερνώντας τους δεξιούς προκατόχους της σε αλαζονεία και αυταρχισμό, καλεί σε επίδειξη «μηδενικής ανοχής στις καταλήψεις», ζητώντας «οριοθέτηση του ασύλου» και απαιτώντας από τις πρυτανικές αρχές να συνεργαστούν με την αστυνομία για να «εφαρμοστεί ο Νόμος».

Η επιλογή της δεν έρχεται σε τυχαίο χρόνο. Η Διαμαντοπούλου προσπαθεί εναγωνίως να συνεχίσει εκεί που κάηκαν οι προηγούμενοι Υπουργοί επιδιώκοντας να εφαρμόσει τις διατάξεις του νόμου-πλαισίου για το άσυλο, επειδή καταλαβαίνει πως είναι ο μόνος δρόμος για να ανατρέψει το συσχετισμό που δημιούργησε η φοιτητική έκρηξη του 2006-2007. Προσπαθεί να ανοίξει το δρόμο για το “Διάλογο” και τη διαμόρφωση “Ενιαίου Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων” το Μάρτιο, μιας κορυφαίας προσπάθειας για την προσαρμογή της ανώτατης εκπαίδευσης στο καθεστώς των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της μαζικής και μόνιμης ανεργίας.

Επιπλέον, η απειλή διάλυσης του ασύλου γίνεται σε μια στιγμή εξαιρετικά κρίσιμη για την άρχουσα τάξη, την Κυβέρνηση και το χρεοκοπημένο κράτος. Αποτελεί μέρος της προετοιμασίας τους για μια σύγκρουση με την εργατική τάξη. Σε συνθήκες κοινωνικής έκρηξης που πυροδοτεί η χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού ο άσυλο αποτελεί αγκάθι για τους καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό. Ποιος ξεχνά εξάλλου ότι βρέθηκε στο κέντρο της πάλης του εργατικού και λαϊκού κινήματος από το Πολυτεχνείο του 1973 μέχρι το Δεκέμβρη του 2008.

Τώρα, αντιμετωπίζοντας την απειλή μιας γενικευμένης ταξικής αναμέτρησης που θα ξεπερνά το Δεκέμβρη του 2008, οι «από πάνω» εφοδιάζουν το οπλοστάσιο της αντεπανάστασης. Κάθε κίνηση τους όμως να προχωρήσουν τις αντιμεταρρυθμίσεις στην Παιδεία είναι ένα βήμα παραπέρα στη διάλυση, την απορρύθμιση και την εξέγερση της νεολαίας. Κάθε βήμα να σταματήσουν με την καταστολή το εργατικό κίνημα πρέπει να γυρίσει μπούμερανγκ.

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καλεί το φοιτητικό κίνημα, τη νεολαία και ολόκληρο το λαό να υπερασπιστεί με όλα τα δυνατά μέσα το άσυλο, διαφυλλάσσοντας μία πολύ σημαντική κατάκτηση για τους αγώνες που είναι μπροστά μας.

5/2/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.