Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Καλούμε τους εργαζόμενους και ανέργους, τους μετανάστες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους «απασχολήσιμους», το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα που πάντα στάθηκε στο πλευρό της εργατικής τάξης να πάρει μέρος στην απεργία της 24 Φλεβάρη. Να απαντήσουμε όλοι δυναμικά στους τραπεζίτες, στους βιομηχάνους, στα αφεντικά και στα τσιράκια τους ότι δεν πρόκειται να φορτώσουν στην πλάτη μας την χρεοκοπία τους.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σαν νέος δοσίλογος και κουίσλιγκ γονατίζει μπροστά στα ευρωπαϊκά αφεντικά της και ορκίζεται να τηρήσει της προσταγές τους. Την ίδια στιγμή έχει επιδοθεί σε όργιο καταστολής και αστυνόμευσης ενάντια σε ο, τι αντιστέκεται. Οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα η νεολαία και οι μετανάστες ήδη βρίσκονται κάτω από την «φροντίδα» και την «προστασία» των δολοφονικών μονάδων του Χρυσοχοίδη και των νέων μεταλλαγμένων ταγματασφαλιτών του ΛΑΟΣ και της «Χρυσής Αυγής».

Αυτό που εγκαλείται, από την ΕΕ, να εφαρμόσει η κυβέρνηση με το «πρόγραμμα σταθερότητας», δεν είναι απλά «νέα μέτρα», είναι παρατεταμένη θεραπεία σοκ και χωρίς αναισθητικό. Το πάγωμα των μισθών, η κατάργηση του 14ου μισθού, η γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, η βαριά φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων, η νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση με διάλυση ταμείων, η αύξηση ορίων συνταξιοδότησης και η μείωση συντάξεων. Είναι μέτρα που αλλάζουν ριζικά και ανεπίστρεπτα τους όρους της ζωής μας. Η φτώχεια εξαπλώνεται με ρυθμούς πανδημίας στο σύνολο των λαϊκών στρωμάτων που ήδη βιώνουν τα τραγικά αποτελέσματα της κρίσης με την έκρηξη της ανεργίας και της ακρίβειας. Όσα «προγράμματα σταθερότητας» και να επιχειρήσουν να εφαρμόσουν δεν πρόκειται να σωθούν από την χρεοκοπία. Αντίθετα θα βρεθούν σε χειρότερη θέση. Ρίχνοντας την αγοραστική δύναμη και το βιοτικό επίπεδο ακόμη πιο πολύ, η οικονομία θα μπει σε χειρότερη φάση. Θα κλείσουν περισσότερα εργοστάσια και επιχειρήσεις, οι δημόσιες επενδύσεις και δαπάνες θα σταματήσουν, θα υπάρξει νέα έκρηξη της ανεργίας και της φτώχιας. Το διεφθαρμένο και σάπιο παράσιτο που ακούει στο όνομα Ελληνικός καπιταλισμός, αναπόσπαστο μέρος της παγκόσμιας κρίσης και κυρίως της χρεοκοπίας της Ε.Ε, βρίσκεται μπροστά στο αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε. Με κάθε μέτρο που παίρνει, με κάθε μανούβρα που κάνει, συνεχώς αναπαράγει σε υψηλότερο βαθμό τους όρους που τον φέρνουν πιο κοντά στην καταστροφή του. Το ερώτημα που μπαίνει άμεσα και επιτακτικά στο εργατικό κίνημα είναι αν θα τον θάψουμε ή θα θαφτούμε μαζί του.

Η εργατική τάξη πρέπει από τη μια μεριά να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και από την άλλη, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δείξει την παραμικρή εμπιστοσύνη στις γραφειοκρατικές και συμβιβασμένες ηγεσίες τους. Οι «Παναγόπουλοι» και οι « Παπασπύροι», είναι οι συνδικαλιστικοί δοσίλογοι της εργατικής τάξης, υπάλληλοι των αφεντικών, της κυβέρνησής, και του κράτους. Καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι και στην υποταγμένη και καθεστωτική αριστερά του Συνασπισμού και του ΚΚΕ.. Η εργατική τάξη δεν χρειάζεται ειδήμονες διαπραγματευτές για την μοιρασιά της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Η πολιτική που αναζητά λύση εντός του συστήματος οδηγεί κατευθείαν στην αγκαλιά των αφεντικών. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για “αλλαγή πολιτικής”, ή αυτοί ή εμείς.!

Οι εργαζόμενοι ,οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι απασχολίσιμοι, η νεολαία, οι συνδικαλισμένοι, οι ασυνδικάλιστοι, όλοι μας έχουμε μόνο μία επιλογή, να μπούμε εδώ και τώρα στον ταξικό πόλεμο που ήδη έχει αρχίσει παντού σε όλο τον κόσμο. Με τα όπλα, της εργατικής αλληλεγγύης και της εργατικής δημοκρατίας των συνελεύσεων, να οικοδομήσουμε σε κάθε χώρο τα δικά μας ταξικά όργανα μάχης. Να ενωθούμε σε ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο δράσης. Να παλέψουμε για την οργάνωση μιας γενικής απεργίας διαρκείας, απαραίτητη προϋπόθεση για να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να απαιτήσουμε, αυτό που μας ανήκει, όχι μερίδιο από τα κέρδη τους αλλά όλη την ζωή που μας κλέβουν!!

  • Κάτω το «Πρόγραμμα Σταθερότητας»
  • Καμία «εθνική ενότητα» με τα αφεντικά και τα κόμματα τους
  • Κατάληψη των εργοστασίων που κλείνουν, εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και λειτουργία τους κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση, χωρίς καμία αποζημίωση στους εκμεταλλευτές.
  • Κανένας άνεργος! Να μειωθεί ο χρόνος εργασίας να μοιραστεί σε όλους, να αυξηθούν οι μισθοί! Πραγματικά δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υγεία και παιδεία για όλους
  • Να καταργηθεί το εξωτερικό χρέος της χώρας στα παράσιτα και τους διεθνείς τοκογλύφους. Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και όλοι βασικοί πυλώνες της οικονομίας, χωρίς αποζημίωση και να λειτουργήσουν κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.
  • Να απαλλοτριωθεί το κεφάλαιο
  • Συντονισμός όλων των οργανώσεων μάχης των εργαζομένων

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

πρωτοβουλία εργαζομένων & ανέργων

για μια οργάνωση μάχης μέσα στο εργατικό κίνημα

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή  αυτής της εικόνας.


Για επικοινωνία: Καποδιστρίου 38 τκ 10431Τηλ-fax 2105241070 / eek@ath.forthnet.gr / www.eek.gr


Συγκέντρωση Μουσείο 10.30 πμ και διαδήλωση στη Βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.