Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων στη δίκη του δολοφόνου αστυνομικού τού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο Κακουργιοδικείο της Άμφισσας, δεν αφήνουν άλλα περιθώρια αδράνειας. Η επιχείρηση συγκάλυψης της κρατικής δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δεν πρέπει να περάσει!

Την ώρα που η είσοδος του ΔΝΤ στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, θέτει ξανά τα αντίπαλα ταξικά στρατόπεδα σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου διεθνούς σημασίας, η μνήμη του Αλέξανδρου σκυλεύεται από τους δικηγόρους του υποκόσμου-χαφιέδες της ΕΛ.ΑΣ, τους δικαστές-τσιράκια τους και τους ψευδομάρτυρές τους. Με την μεταφορά της δίκης στην αποκλεισμένη από την αστυνομία Άμφισσα, το ρεσιτάλ του Κούγια που έφτασε σε σημείο να κατηγορεί μάρτυρες (αλλά και τον ίδιο τον Αλέξανδρο) για την πολιτική τους δράση, τη δήθεν ενδιάμεση στάση της έδρας για την «αμερόληπτη αναζήτηση της αλήθειας», την ένοχη και επιλεκτική σιωπή των ΜΜΕ, το χρονικό ενός τεράστιου κοινωνικού και πολιτικού σκανδάλου που έρχεται να συμπληρώσει ότι ξεκίνησε με την ίδια τη δολοφονία το βράδυ 6 Δεκέμβρη 2008, συνεχίζεται και μεγαλώνει όσο δεν υπάρχει απάντηση από την πλευρά μας.

Η επιχείρηση συγκάλυψης της δολοφονίας, με τη συνεργεία όλων των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών και με την κάλυψη της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-Ε.Ε, έχει μία ξεκάθαρη πολιτική σκοπιμότητα: την προστασία του απειλούμενου από τους εργαζόμενους και τη νεολαία χρεοκοπημένου καθεστώτος που βρέθηκε στο στόχαστρό μας το Δεκέμβρη του 2008. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία η έμπρακτη εναντίωση στις μεθοδεύσεις της Άμφισσας. Δεν είναι μόνο μια απαίτηση τιμής για έναν από τους νεκρούς μας αλλά και δήλωση ετοιμότητας για τις μάχες των ημερών μας.



Η πάλη για την παραδειγματική τιμωρία του Κορκονέα δεν εξαντλείται στην απαίτηση για έναν –αν μη τι άλλο- ισόβιο εγκλεισμό του στη φυλακή. Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη-και η «δικαιοσύνη» τους όπως αποδεικνύεται και σε αυτή τη δίκη είναι ανύπαρκτη. Να συνεχίσουμε τον πόλεμο. Κάνουμε το αίσχος της συγκάλυψης ακόμα μεγαλύτερο, καταγγέλλοντας το, με διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Να αποδείξουμε στους δολοφόνους της νεολαίας και τους προστάτες τους ότι η εξέγερση του Δεκέμβρη δεν ήταν το τέλος αλλά η αρχή, για την ίδια την επερχόμενη κοινωνική επανάσταση.

Καλούμε τη νεολαία και τους εργαζόμενους, πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες, κοινωνικά στέκια και όλους τους αγωνιστές, σε ανοιχτή συνέλευση την Παρασκευή 21 Μάη στις 7μμ στο Πολυτεχνείο, για τη δημιουργία ανοιχτής πρωτοβουλίας δράσης ενάντια στη συγκάλυψη της κρατικής δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την οργάνωση διαδήλωσης στην Αθήνα.




ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ
ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ
ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.