Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

ΟΛΟI ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΙΟΥ

να φύγουν το ΔΝΤ η Ε.Ε και η Κυβέρνησή τους!

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!

Η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι μια παραδοχή του ακήρυχτου χρεοστασίου του εγχώριου καπιταλισμού και κήρυξη ενός ταξικού πολέμου στην εργατική τάξη από τα όργανα του διεθνούς κεφαλαίου και την Κυβέρνησή του στην Ελλάδα.

Τα προεκλογικά ψέματα του Γιωργάκη έχουν τελειώσει πανηγυρικά. Είμαστε μπροστά σε ένα «οργανωμένο χρεοστάσιο» υπό την αιγίδα του ΔΝΤ. Η άρνηση των καπιταλιστών να πουν τα πράγματα με το όνομα τους δε σημαίνει πως εμείς δε θα ζήσουμε όλες τις επιπτώσεις αυτής της βαρβαρότητας. Θέλουν να προσαρμόσουν τις ζωές μας στη χρεοκοπία αναδιοργανώνοντας όλες τις κοινωνικές σχέσεις σε βάρος των εργαζομένων. Μας καλούν να είμαστε μια γενιά όχι απλά χωρίς μέλλον, αλλά και χωρίς παρόν υποθηκεύοντας τις ζωές μας στο χρέος τους.

* Η καθολική μαζική ανεργία, ιδιαίτερα για τους νέους, σημαίνει πέταγμα στο περιθώριο, ενώ όσοι εργάζονται θα βρίσκονται στο κενό με την άρση του ορίου απολύσεων και την κατάργηση κάθε συλλογικής σύμβασης.* Η παιδεία μέσα σε αυτές τις συνθήκες προσαρμόζεται στη χρεοκοπία. Η εκπαιδευτική διαδικασία διαλύεται με το νέο πολυνομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου ενώ οδηγούνται σε μαζικά λουκέτα ΤΕΙ της περιφέρειας.Το πολιτικό σύστημα και η κυβέρνηση Παπανδρέου, οι πολιτικοί υπηρέτες των αφεντικών και του συστήματός τους, είναι ανίκανα να δώσουν λύσεις. Η άγρια καταστολή σε βάρος του κινήματος, οι προληπτικές συλλήψεις και η αστυνομοκρατία φανερώνουν το φόβο τους απέναντι στις μάζες. Η τρομολαγνεία της κυβέρνησης και των παπαγάλων των ΜΜΕ είναι μια ευκαιρία να κάνουν μια «επίδειξη ισχύος» της σαθρής εξουσίας τους, για να χτυπήσουν αγωνιστές και το ίδιο το κίνημα των μαζών. Θα γυρίσει μπούμερανγκ! Η μόνη συμμορία τρομοκρατών είναι η Κυβέρνηση των αφεντικών!

Η «εθνική σωτηρία» δεν έχει να μας υποσχεθεί τίποτα, είναι κούφια λόγια για να μας πείσουν οι εκμεταλλευτές μας ότι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχτούμε τη βαρβαρότητα για να πληρώσουμε το χρέος που εκείνοι δημιούργησαν. Τα συμφέροντα μας όμως δε συνδέονται με τους ντόπιους καπιταλιστές αλλά με τις μάζες των εκμεταλλευμένων και των καταπιεσμένων της Ευρώπης και του κόσμου. Η χρεοκοπία της Ελλάδας εξάλλου είναι η κορυφή του παγόβουνου της χρεοκοπίας του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Να απαιτήσουμε όλη τη ζωή που μας κλέβουν! Μαζί με την εργατική τάξη στους δρόμους σε πολιτική ανεξαρτησία από τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και την καθεστωτική αριστερά. Δεν μπορούμε απλώς να αντισταθούμε στα μέτρα. Ένας τρόπος ύπαρξης καταρρέει για το σύστημα τους και πρέπει να προτάξουμε ένα πρόγραμμα μάχης για την αναδιοργάνωση ολόκληρης της κοινωνίας.

Δεν μπορούμε να εναντιωθούμε

* στη μαζική ανεργία χωρίς να προτείνουμε την αναδιανομή του χρόνου εργασίας σε όλο τον πληθυσμό* στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης χωρίς να δώσουμε την προοπτική μιας παιδείας της καθολικής ανθρώπινης χειραφέτησης* στην καταστολή χωρίς να παλέψουμε για τη διάλυση της αστυνομίας και το τσάκισμα του αστικού κράτους* στο χρεοστάσιο τους χωρίς να προτείνουμε τη διαγραφή ολόκληρου του χρέους, την απαλλοτρίωση του κεφαλαίου και την απαλλοτρίωση των τραπεζών χωρίς καμία αποζημίωσηΝα φύγουν ΔΝΤ-ΕΕ και η κυβέρνηση τους ! Η εξέγερση του Δεκέμβρη μας έδειξε πως αυτή η μάχη θα δοθεί σε σύγκρουση με το κράτος και δεν μπορεί να λήξει χωρίς το τσάκισμα του και την οργάνωση της εξουσίας των καταπιεσμένων και εκμεταλλευμένων. Μια διεθνής επαναστατική προοπτική, για την εργατική εξουσία και τον σοσιαλισμό στην Ευρώπη και όλον τον κόσμο, είναι η μοναδική διέξοδος από τη βαρβαρότητα για τις ζωές μας. Ο Δεκέμβρης ήταν ο κεραυνός πριν την καταιγίδα, έχουμε να προετοιμάσουμε θύελλες.

Όλοι στους δρόμους!


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.