Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΠΟΤΑΜΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καλεί

*την προλεταριακή νεολαία σε άμεση δράση για την ανατροπή της κυβέρνησης που θέλει να επιβάλλει ένα εργασιακό καθεστώς γαλέρας στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Κάθε επιχείρηση θα μπορεί να επιβάλλει μισθούς κατώτερων των κλαδικών συμβάσεων, μείωση μισθών έως και 50%, απολύσεις χωρίς αποζημίωση, κατάργηση 13ου, 14ου ακόμα και 12ου μισθού! Η ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που προωθεί ταυτόχρονα η κυβέρνηση βάσει του Μνημονίου της με την τρόικα θα εκτινάξει το ποσοστό της προσωρινής απασχόλησης από το 11% που είναι σήμερα στο 17% μέχρι το 2013, την ίδια στιγμή που η επίσημης ανεργία θα υπερβαίνει το 15%.

*τη σπουδάζουσα νεολαία σε ασυμβίβαστο αγώνα ενάντια στη διάλυση της δημόσιας μετα-δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που οδηγεί το νέο πακέτο μέτρων του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης της Τρόικα και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων. Nα ενώσουν τη φωνή και τη δράση τους με τους σπουδαστές της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και όλης της Ευρώπης ενάντια στον συντονισμένο πόλεμο του ευρωπαϊκού κεφαλαίου ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση.
Το σπουδαστικό κίνημα δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους του για να μην περάσουν τα μέτρα Διαμαντοπούλου, για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, χωρίς ταξικούς ή άλλους φραγμούς και μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία, χωρίς την ένταξη σε ένα γενικότερο πολιτικό κίνημα της εργατικής τάξης που θα είναι αυτοργανωμένο, ανεξάρτητο από την ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και αντίθετο σε κάθε σενάριο προσαρμογής στην καπιταλιστική χρεοκοπία. Γι αυτό και πρέπει μαζί με τους εργάτες να πλημμυρίσουμε τους δρόμους την ημέρα της γενικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη και να παλέψουμε για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

*τους μαθητές που κατέβηκαν στους δρόμους την 6η Δεκέμβρη να ενώσουν τις φωνές τους με τους εργάτες και τους φοιτητές στην γενική απεργία της 15ης Δεκέμβρη!
Οι μαθητές καταλαμβάνουν να σχολεία τους ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και παλεύοντας για μια άλλη παιδεία σε μια άλλη κοινωνία, συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής και δεν μασάνε στους τσαμπουκάδες των μπάτσων, στις απειλές του εισαγγελέα έξω από το σχολείο τους. Όπως έδειξαν και στις κινητοποιήσεις της 6ης Δεκέμβρη.. οι μαθητές βαδίζουν στο δρόμο της εξέγερσης του Δεκέμβρη

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καλεί τη νεολαία να προχωρήσει στο δρόμο μιας εργατικής εξέγερσης που θα ανατρέψει στους δρόμους την κυβέρνηση Παπανδρέου και μαζί της το Μνημόνιο και την κηδεμονία της τρόικα. Μόνη διέξοδος από τη σημερινή βαρβαρότητα που σπέρνει το κεφάλαιο και οι Κυβερνήσεις του είναι η συντριβή του αστικού κράτους, η κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη και μια διεθνής σοσιαλιστική διέξοδο από την χειρότερη κρίση του καπιταλισμού.
Καλούμε τα πιο πρωτοπόρα κομμάτια των σπουδαστών να ενταχθούν στις γραμμές της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας-στην νεολαιίστικη οργάνωση της διαρκούς επανάστασης!
• Όχι στις εργασιακές συνθήκες γαλέρας – να απαγορευτούν οι απολύσεις – δικαίωμα στη δουλειά
• Διαγραφή του χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους
• Εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση στους καπιταλιστές κάτω από εργατικό έλεγχο
•Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των μεγάλων βιομηχανιών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας
•O αγώνας στα χέρια των εργατών – όχι στα παζάρια των γραφειοκρατών
•Γενική πολιτική απεργία διαρκείας
•Nα ανατραπεί η κυβέρνηση της Tρόικας ΔNT/EKT/EE
•Συντρίψτε την ΕΕ των ιμπεριαλιστών- αλληλεγγύη με τις μαχόμενες μάζες της Ευρώπης, για την σοσιαλιστική ενοποίησή της


Aθήνα: Aπεργιακή συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων – αριστερών οργανώσεων στο Mουσείο –Πολυτεχνείο στις 10 π.μ. και πορεία στη Bουλή
Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας
konservokouti-oen.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.