Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΕΕΚ:Ανακοίνωση για τα γεγονότα της 15/12

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής καταστολής που διέταξε η κυβέρνηση Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της μεγάλης εργατικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας τη μέρα της Γενικής Απεργίας (15/12).

Κεντρικός στόχος αυτή τη φορά ήταν το μπλοκ του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων που ξεκίνησαν την ανεξάρτητη από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, μαζί με δεκάδες άλλες κινήσεις εργαζομένων και πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Την πρώτη φορά στην πλατεία Συντάγματος και τη δεύτερη έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ, όπου το συγκεκριμένο μπλοκ κατευθύνθηκε για να ζητήσει κλιμάκωση των απεργιών, δέχτηκε άγρια επίθεση των ΜΑΤ και όλων των δυνάμεων καταστολής χωρίς όμως οι τελευταίες να καταφέρουν τελικά να το διαλύσουν.

Το ΕΕΚ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στο Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και κάθε σύντροφο που χτυπήθηκε από την αστυνομία και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΗ, 5.30 μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

·

Αγώνας στα χέρια των εργατών – γενική πολιτική απεργία διαρκείας

·

Κάτω η κυβέρνηση του ΔΝΤ, της ΕΕ και του ΣΕΒ και το Μνημόνιο τους– εμπρός για εργατική εξουσία

16/12/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.