Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

OXI ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ / ΤΡΟΙΚΑ – ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Μαζί με τα μέτρα διάλυσης των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων έρχονται και εκείνα για τη διάλυση του δικαιώματος στη μόρφωση.
Μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές είναι επόμενοι άμεσοι στόχοι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της Τρόικας.
Αφού μας στερούν κάθε πρόσβαση στην δουλειά και τη υγεία, έρχονται τώρα να μας στερήσουν ακόμα και την ελπίδα για κάτι τέτοιο, πετώντας μας έξω από τα σχολεία και τις σχολές.
Τεράστια χρηματικά ποσά αφαιρούνται βίαια από τη δημόσια εκπαίδευση για να πληρώνονται οι τόκοι, το χρεολύσια και οι προμήθειες ενός γιγάντιου δημοσίου χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς.
Τα δημιούργησε το Κράτος για να εξυπηρετεί τις κερδοσκοπικές ανάγκες των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και όλων των μεγαλοεπιχειρηματιών και τώρα μας καλεί να τα πληρώσουμε με την ίδια τη ζωή μας.
Στη θέση του κράτους δεν θα έλθουν τόσο οι δήμοι, ούτε οι επιχειρήσεις όσο η πλήρη εγκατάλειψη και διάλυση των σχολείων και των σχολών.
Κλείνουν το δρόμο πρόσβασης των νέων στην εκπαίδευση και τον ανοίγουν στην καλύτερη περίπτωση στην ελαστική απασχόληση και στη χειρότερη και πιθανότερη στην ανεργία.
Δεν θα επιλέξουμε μεταξύ του παλιού και του “νέου” Λυκείου, ούτε μεταξύ του παλιού και “νέου” Πανεπιστημίου όπως μας ζητά η κυβέρνηση.
Το δίλημμα είναι μια άλλη ελευθεριακή και πραγματικά δημόσια παιδεία, σε μια άλλη, σοσιαλιστική κοινωνία ή μια σκιά εκπαίδευσης σε ένα χρεοκοπημένο και βάρβαρο καπιταλισμό.
Εδώ και τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας, ανεξάρτητα από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και σε σύγκρουση με την κυβέρνηση της τρόικα και των καπιταλιστών, για να μην περάσουν τα μέτρα της Διαμαντοπούλου στην παιδεία και του Παπανδρέου σε όλη την κοινωνία
Κοινό μέτωπο μαθητών-φοιτητών-καθηγητών και όλων των εργαζομένων, γενική πολιτική απεργία διαρκείας, κάτω η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, να φύγει η τρόικα, να καταργηθεί ολόκληρο το εξωτερικό χρέος, εμπρός για εργατική εξουσία και μια σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

konservokouti@yahoo।gr

konservokouti-oen.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.