Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Βlack out κόντρα στο Lock out

Κατάληψη των σχολείων από τους μαθητές
κόντρα στην εγκατάλειψη τους από το Υπουργείο

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στο κλείσιμο χιλίων και πλέον νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων με πρόσχημα τον μικρό αριθμό των μαθητών τους.
Αφού έκανε τα πάντα για να διώξει τους ντόπιους και προπαντός τους μετανάστες μαθητές από τα σχολεία, έρχεται τώρα η κυβέρνηση να τους βάλει και λουκέτο.
Όταν κανείς δεν έχει χρήματα για να πληρώσει όσα δεν πληρώνει το κράτος για την παιδεία, όταν κανείς δεν περιμένει τίποτα καλύτερο στη ζωή του σπουδάζοντας, όταν δήθεν μαθαίνει κανείς περισσότερα στον “ψηφιακό” παρά στον πραγματικό κόσμο, τι τα χρειάζεται τα σχολεία ;
Κλείνοντας ένα σχολείο, η κυβέρνηση θέλει ουσιαστικά να ανοίξει ένα σύγχρονο κάτεργο φθηνής και ανασφάλιστης εργασίας, όπου ο κάθε νέος, μην έχοντας κανένα μορφωτικό εφόδιο, δεν θα έχει καμία απαίτηση από τα αφεντικά του.
Αυτά υπηρετεί και η κυβέρνηση Παπανδρέου και η Frau Διαμαντοπούλου, είτε βάζει λουκέτο στα σχολεία, είτε κόβει μισθούς και συντάξεις, είτε ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία καθ' υπόδειξη της Τρόικα και των Ελλήνων καπιταλιστών.
Ενάντια στο Lock out που επιχειρεί η κυβέρνηση, να επιβάλουμε εμείς ένα Black out, να καταλάβουμε τα σχολεία μας μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους και τους καθηγητές μας και να μην επιτρέψουμε να κλείσουν.
Να συντονιστούμε σε κάθε πόλη και σ' όλη τη χώρα. Να απαιτήσουμε όλα τα χρήματα που είναι αναγκαία για να μας παρέχονται αξιοπρεπείς όροι μάθησης και να μην επιτρέψουμε να περάσει καμία άλλη αλλαγή από εκείνες που προετοιμάζει το υπουργείο: την παραπέρα μείωση των δαπανών για την παιδεία, την είσοδο των δήμων και των επιχειρήσεων στη διοίκηση των σχολείων και την δημιουργία “προπαρασκευαστικού” έτους πριν την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Ζητάμε ελεύθερη, χωρίς κανένα ταξικό, εξεταστικό ή άλλο περιορισμό πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Να παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζομένους και ανέργους να μην περάσει κανένα αντεργατικό μέτρο του Μνημονίου, να ανατραπεί η κυβέρνηση και να καταργηθεί ολόκληρο το εξωτερικό χρέος. Μόνο η εργατική τάξη μπορεί να δώσει διέξοδο από την καπιταλιστική χρεοκοπία, με το δικό της αυτοργανωμένο αγώνα και τη δική της εξουσία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
konservokouti@yahoo.gr
konservokouti-oen.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.