Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ο αγώνας των απεργών χαλυβουργών είναι αγώνας και της νεολαίας

Πάνω από 70 μέρες κρατάει η απεργία των χαλυβουργών ενάντια στις απολύσεις και τα μειωμένα ωράρια που προσπαθεί να τους επιβάλλει ο βιομήχανος Μάνεσης με τη βοήθεια της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-φασιστοειδών. Αυτή η απεργία έχει γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων όπως φαίνεται και από την συνεχώς αυξανόμενη αλληλεγγύη και συμπαράσταση λαϊκών συνελεύσεων, συλλογικοτήτων κλπ.

Ο αγώνας των Χαλυβουργών είναι υπόθεση όλων μας καθώς το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι το πρώτο που η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλλει τους όρους ενός εργασιακού Νταχάου.

Η νίκη της Απεργίας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων που καθημερινά καταστρέφεται η ζωή τους από τα βάρβαρα και αδιέξοδα μέτρα της κυβέρνησης «αστικής συνεργασίας» και την όξυνση της κρίσης. Είναι υπόθεση ολόκληρης της νεολαίας που το μόνο που έχει να της προσφέρει η κυβέρνηση και τα αφεντικά είναι η καταστροφή των σχολείων, των πανεπιστήμιων και η μόνιμη ανεργία.

Η νεολαία πρέπει να ταχθεί και έμπρακτα στον αγώνα των εργατών χαλυβουργών και όλων των εργαζομένων που αγωνίζονται με τη συμμετοχή της στην απεργία αλληλεγγύης στις 17 Ιανουαρίου. Είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται μια τέτοια απεργία και δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να την μετατρέψουμε σε πόλεμο για την ανατροπή του χρεοκοπημένου και επικίνδυνου καθεστώτος των αφεντικών μέσα από μία Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας που δεν θα παλεύει για το ένα ή το άλλο οικονομικό αίτημα αλλά θα βάλει σαν κεντρικό στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και της τρόικας, την διαγραφή του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών και των βασικών τομέων της οικονομίας κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση για να ανοίξει ο δρόμος για την εξουσία της ίδιας της εργατικής τάξης.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έχουν κλέψει τόσα χρόνια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας – ΕΕΚ
http://konservokouti-oen.blogspot.com/
( Η Oργάνωση Bάσης Δάφνης, συναντιέται στο στέκι της Μ.ΑΡΙ.Δ.Α Αρκαδίου 2 και Αγ.Βαρβάρας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.