Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΟΧΙ ΣTO “ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ”


Να παραιτηθεί η Υπουργός (κατά) της Παιδείας-Να ανατραπεί η κυβέρνηση της τρόικας
Αγώνας στα χέρια των μαθητών, των καθηγητών και των εργαζομένων!
Παιδεία των δικών μας αναγκών και επιθυμιών – όχι των αφεντικών!

Ενώ βουλιάζουν στη χωρίς προηγούμενο χρεοκοπία του συστήματός τους, θέλουν να μας πάρουν και μας μαζί τους. Την ώρα που ακόμα και η 1η δόση του νέου δανείου της τρόικα είναι στον αέρα η κυβέρνηση Παπαδήμου και όσοι την στηρίζουν (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, φασιστοειδή) επαναφέρει βίαια τα σχέδια για την περαιτέρω διάλυση του δημόσιου σχολείου.
Η Υπουργός (κατά) της Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, αφού δεν φαίνεται να διεκδικεί τελικά την προεδρία του διαλυόμενου κόμματος της, προσπαθεί να εφαρμόσει παραπέρα το Μνημόνιο και στα σχολεία, μετά την ψήφιση του αντιδραστικού νέου νόμου-πλαίσιο στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Με το νόμο για το νέο Λύκειο:
Μειώνεται ο αριθμός των μαθημάτων και των ωρών διδασκαλίας στην πρώτη και δεύτερη τάξη του Λυκείου, ενώ μειώνονται σε δύο οι “κατευθύνσεις” στη Β' Λυκείου: μία ανθρωπιστικών- θεωρητικών σπουδών και μία θετικών-τεχνολογικών σπουδών, ενώ προστίθεται άλλη μία κατεύθυνση (οικονομικών σπουδών) στην τρίτη Λυκείου.
Προστίθεται άλλος ένας προαιρετικός χρόνος στα Τεχνικά Λύκεια, με συνέπεια να δημιουργούνται απόφοιτοι δύο ταχυτήτων, ενώ παράλληλα εισάγεται ο θεσμός της πρακτικής άσκησης. Το όλο το πρόγραμμα σπουδών των τεχνικών Λυκείων θα είναι προσαρμοσμένο στο σύστημα των πιστωτικών μονάδων ανάλογα με τις επιδόσεις του κάθε μαθητή.
Στόχος αυτού του νόμου δεν είναι να λύσει τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, αλλά να “θεσμοθετήσει” την κατάρρευση τους για την οποία η ίδια κυβέρνηση και το Υπουργείο είναι υπεύθυνα, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στην τραγική έλλειψη καθηγητών και βιβλίων, στις μειώσεις μισθών των καθηγητών, στα σχέδια για νέα “λουκέτα” στα σχολεία και τη μαζική ανεργία των νέων.
Οι μαθητές πρέπει άμεσα να συζητήσουν για όλες αυτές τις αντιδραστικές αλλαγές, συγκαλώντας γενικές συνελεύσεις και οργανώνοντας δράσεις (καταλήψεις-διαδηλώσεις) ενάντια τους, μαζί με τους καθηγητές, τους γονείς τους και όλους τους εργαζομένους που πλήττονται και αυτοί από τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας.
Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για το “νέο Λύκειο” στη βουλή, να ανατραπεί η κυβέρνηση της τρόικας από τους αγώνες μας, για μια άλλη, δημόσια, δωρεάν και ελευθεριακή παιδεία σε μια σοσιαλιστική, κοινωνία.

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας-
ΕΕΚ
http://konservokouti-oen.blogspot.com/
(Η Οργάνωση Βάσης Δάφνης της ΟΕΝ συναντιέται στο στέκι της Μ.ΑΡΙ.Δ.Α , Αρκαδίου 2 και Αγ.Βαρβάρας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.