Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Ανταπόκριση από την πορεία σε Αιγαλεω,Χαϊδάρι από συντρόφισσαΠορεία στο Χαιδάρι και το Αιγάλεω για την υπεράσπιση των καταλήψεων και των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων.


Το απόγευμα της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου, οι δυτικές συνοικίες του Χαΐδαρίου και του Αιγάλεω ζωντάνεψαν από τις παρουσίες και τα συνθήματα 700  και περισσότερων ατόμων που διαδήλωσαν ενάντια στην κρατική καταστολή των καταλήψεων και των στεκιών. Η πρωτοβουλία για την πορεία μέσα στις γειτονιές, πάρθηκε από τους τοπικούς αυτοδιαχειριζόμενους χώρους (Παπουτσάδικου στο Χαΐδάρι και Σινιάλου στο Αιγάλεω) και κατέρριψε όλη  την λάσπη του κράτους και των ΜΜΕ, για κέντρα ανομίας και τρομοκρατίας.
Πράγματι, οι δραστηριότητες αυτών των χώρων είναι επικίνδυνες, αλλά επικίνδυνες για το κράτος!
Γιατί είναι ελεύθεροι χώροι έκφρασης και αμφισβήτησης.
Απόδειξη της απήχησης που είχε, ήταν, ότι η ενώ η πορεία ξεκίνησε με 300 άτομα, κατά το πέρασμα της από τον κεντρικό δρόμο του Χαιδαρίου και μέχρι το Αιγάλεω, ο παλμός και τα δυναμικά συνθήματα έκαναν τον κόσμο να βγει έξω. Τα παράθυρα ανοίξανε, γιαγιάδες βγήκαν στα μπαλκόνια και πιτσιρικάδες έφυγαν από τις καφετέριες και μερικοί ακολούθησαν τους διαδηλωτές. Ο κόσμος ρώταγε, και όλοι μίλαγαν για τα πραγματικά κέντρα ανομίας, τη Βουλή και τη ΓΑΔΑ, τις τράπεζες και τις λίστες.
Και αν δεν υπήρχε η βροχή, όλο και περισσότεροι θα καταλήγαμε στο Αιγάλεω και ακόμα περισσότεροι εκαντοντάδες θα ήμασταν στην συναυλία που αναβλήθηκε.
Η πορεία αυτή, όπως και κάθε άλλη που γίνεται στις γειτονιές της Αθήνας είναι παρακαταθήκες για τις επόμενες. Γιατί η επίθεση του κράτους στα στέκια και τις καταλήψεις είναι επίθεση σε ολόκληρη την κοινωνία. Αυτό πιστεύουμε σαν ΟΕΝ και  για αυτό συμμετείχαμε στην πορεία, όπως για αυτό συμμετέχουμε σε όλους τους αυτοδιαχειρίζομενους χώρους.
Παλεύουμε οι επόμενες πορείες να είναι πιο αποφασιστικές και μαζικές. Παλεύουμε να είναι πορείες εξεγερμένων!
Θα είμαστε εκαντοντάδες που θα ξεκινήσουμε από τις γειτονιές και θα καταλήξουμε εκατομμύρια όταν θα φτάσουμε στην Βουλή !

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την πραγματοποίηση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ! Να ρίξουμε την κυβέρνηση της αθλιότητας !

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ,
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ !!!!


Ράνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.