Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η σπίθα του φοιτητικού κινήματος να γίνει νεολαιίστικη πυρκαγιά!





    Το φοιτητικό – σπουδαστικό κίνημα μπορεί!
   Μπορεί να γίνει ο καταλύτης σε μια εξέγερση ενάντια στην καταστροφή που απειλεί ολόκληρη τη νεολαία.
    Σε μία εξέγερση όλης της νεολαίας ενάντια στην μόνιμη παραμονή της στις λίστες του ΟΑΕΔ, ενάντια στη μόνιμη εργασιακή περιπλάνησή της, ενάντια στην Κρατική και παρακρατική καταστολή, ενάντια στο μόνιμο αποκλεισμό της από την παιδεία, την υγεία, από κάθε κοινωνική δραστηριότητα, από την ίδια της την ζωή.
·                                Το πρώτο βήμα της επερχόμενης εξέγερσης της νεολαίας το έκαναν όσοι διαδήλωσαν στις 12 Γενάρη ενάντια στο σχέδιο ανακατάληψης των κατειλημμένων κοινωνικών χώρων αντίστασης των ανέργων και ελαστικά απασχολούμενων νέων.
·                                Το δεύτερο βήμα κάνουν τώρα οι σπουδαστές των ΤΕΙ με τις συνελεύσεις – καταλήψεις – διαδηλώσεις τους σε όλες τις πόλεις της χώρας, για να μην πεταχτούν από τις σχολές τους και από εκεί  στον Καιάδα της ανεργίας.
   Με τις μαζικές γενικές συνελεύσεις τους σε κάθε σχολή, με το τοπικό και πανελλαδικό συντονισμό τους μπορούν οι σπουδαστές των ΤΕΙ να δείξουν το δρόμο στους μαθητές για να κάνουν το ίδιο στα σχολεία τους, στους ανέργους νέους για να κάνουν το ίδιο στις συνοικίες τους, στους εργαζόμενους για να κάνουν το ίδιο σε κάθε χώρο δουλειάς.
·                                Το τρίτο βήμα μπορούν να το κάνουμε, λοιπόν, όλοι μαζί. Φοιτητές – σπουδαστές, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι νέοι. Μπορούμε να ενωθούμε ακριβώς στο σημείο που επιχειρούν να μας διασπάσουν οι καπιταλιστές.
   Να ενωθούμε στη βάση της απόλυτα ανύπαρκτης εργασιακής και οποιασδήποτε βιώσιμης για εμάς προοπτικής που μας επιφυλάσσει ένα ιστορικά παρακμασμένο σύστημα.
    Να ενωθούμε, κάνοντας πραγματικότητα το μεγαλύτερο φόβο της κυβέρνησης της ντόπιας και ξένης Τρόικας αυτή τη στιγμή: Την αναβίωση του φοιτητικού κινήματος καταλήψεων 2006-7, του κινήματος που αναχαίτισε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, άνοιξε το δρόμο στο τερματισμό της πρώτης θητείας του Κώστα Καραμανλή ως πρωθυπουργό της χώρας και αποτέλεσε προπομπό της εμβληματικής εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008...
Ένα νέο 2006-2007 δεν μπορεί απλώς να επαναληφθεί, σήμερα στο έδαφος μια κατεστραμμένης οικονομίας και ενός αποσαρθρωμένου   πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, στο έδαφος μιας ευρωζώνης σε αποσύνθεση -όπως φαίνεται ιδιαίτερα μετά τη χρεοκοπία του κυπριακού καπιταλισμού-, στο έδαφος μιας επαναστατημένης Μέσης Ανατολής. Το φοιτητικό κίνημα αξιοποιώντας και ξεπερνώντας την εμπειρία της φοιτητικής εξέγερσης του 2006-2007 μπορεί να γίνει ο καταλύτης σε μία γενική πολιτική απεργία διαρκείας, σε μια κοινωνική εξέγερση που θα ξεκινήσει από εκεί που -δεν- τελείωσε ο Δεκέμβρης του 2008 και η εξεγερσιακή Γενική Απεργία της 12ης Φλεβάρη.
   Μιας πανεργατικής εξέγερσης που θα πετύχει όχι μόνο την ανατροπή και της σημερινής κυβέρνησης της Τρόικας, αλλά και της Τροϊκανής κηδεμονίας και των Μνημονίων της.
   Στόχος μας δεν μπορεί να είναι μία αστική “αριστερή” κυβέρνηση, ούτε απλά μια μαχητική αντιπολίτευση σ' αυτήν. 
   Καμία κυβέρνηση, καμία αντιπολίτευση στα πλαίσια αυτού του συστήματος δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα κατεπείγοντα αιτήματα του φοιτητικού αλλά και του ευρύτερου εργατικού – λαϊκού κινήματος σήμερα.
    Μόνο μια εργατική κυβέρνηση της εργατικής εξουσίας μπορεί να λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για σωτηρία του λαού από τον χρεοκοπημένο καπιταλισμό:
    Την άμεση διαγραφή όλου του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών πυλώνων της οικονομίας χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση, την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και την ΕΕ στην πάλη για τη διάλυση τους, για τη σοσιαλιστική ενοποίηση της Ευρώπης.
     Εμπρός! Θα ζήσουμε την επανάσταση – να προετοιμάσουμε τη νίκη της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.