Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Δράσης ΟΕΝ για την απεργία των καθηγητών.Στο πλευρό των επιστρατευμένων καθηγητών!Κάτω η επιστράτευση!


«Προτιμώ να πέσει η κυβέρνηση παρά να κάνω πίσω!» Άντωνης Σαμαράς
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!

Η κυβέρνηση Σαμαρά και τα παπαγαλάκια της προσπαθούν να μας πείσουν:
·         πως νοιάζονται για τα όνειρα και το μέλλον των μαθητών
·         πως υπερασπίζονται το δικαίωμα της νεολαίας στη μόρφωση
·         πως εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον
·         πως οι καθηγητές μας είναι συντεχνία

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ!

Γιατί εκείνοι μας στέλνουν στη μαζική ανεργία του 64,2% για τη νεολαία, μας πετάνε στην ελαστική και μερική απασχόληση και μας καταδικάζουν σε μισθούς πείνας διαλύοντας τα εργασιακά δικαίωματα!
Γιατί εκείνοι κλείνουν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με το σχέδιο Αθηνά, συγχωνεύουν τα σχολεία και απολύουν χιλιάδες καθηγητές.
Γιατί το δικό τους “έθνος” είναι εκείνο των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, τα δικά τους συμφέροντα υπερασπίζονται, τα συμφέροντα των διεθνών χρηματιστηρίων και των πολυεθνικών. Εμείς ανήκουμε στο “έθνος” των από κάτω, των καταπιεσμένων και εκμεταλλευμένων που παλεύουν για τη ζωή τους στους δρόμους της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου.
Γιατί δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μαζί με τους αγωνιζόμενους καθηγητές ενάντια στο μέτρο της επιστράτευσης. Γιατί οι καθηγητές περασπίζονται το δικαίωμα μας στη δημόσια δωρεάν παιδεία.

Η μεγαλύτερη απειλή για την παιδεία είναι η ίδια η κυβέρνηση και η Τρόικα!
Το μόνο φρένο στα όνειρα της νεολαίας είναι το χρεοκοπημένο τους σύστημα!

Να απαντήσουμε όπως πρέπει στην επιστράτευση της κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ:
Με ένα γενικευμένο απεργιακό μπλακ άουτ, με καταλήψεις σε σχολεία και σχολές!

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που σαμποτάρει τον αγώνα, όπως τους γραφειοκράτες της ΑΔΕΔΥ που κήρυξαν απεργία την Τρίτη 14 Μάη και τη ΓΣΕΕ που έβαλε στάση εργασίας την Πέμπτη 16 Μάη αφήνοντας ακάλυπτους τους καθηγητές που ζήτησαν υποστήριξαν για την πρώτη μέρα της απεργία τους την Παρασκευή! Η μόνη στάση ευθύνης δεν είναι εκείνη της εναντίωσης στην απεργία που επέλεξε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, αλλά ο ασυμφιλίωτος αγώνας μέχρι τη νίκη!

Τώρα να οργανώσουμε μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας από τα κάτω, μέσα από πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικές επιτροπές, κέντρα αγώνα και κάθε μορφή αυτοοργάνωσης!

Η μαθητική, φοιτητική, εργαζόμενη και άνεργη νεολαία έχει τον πρώτο λόγο σε αυτόν τον αγώνα! Οι καταλήψεις στα σχολεία και τις σχολές να κάνουν πραγματικότητα τους εφιάλτες της κυβέρνησης και των καπιταλιστών!

Οι μαζικές συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ με τις αποφάσεις τους πρέπει να δώσουν το μόνο μάθημα που πράγματικα χρειάζεται η νεολαία από τους δασκάλους: ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.