Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

«ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ»


«ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ»

Όταν πριν έξι χρόνια, γινόταν η δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ., Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο δικηγόρος του δολοφόνου, ο Κούγιας, μίλησε για… «παρεξήγηση».
Μπορεί να μιλήσει κανείς από δαύτους για το ίδιο σήμερα, που «στραγγαλλίζεται» στη φυλακή ο φίλος του Γρηγορόπουλου και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας, του Νίκος Ρωμανός που βρίσκεται εδώ και σχεδόν ένα μήνα σε απεργία πείνας επειδή δεν του δίδεται από το Κράτος φοιτητική άδεια από τα μπουντρούμια της φυλακής;
Ούτε τότε, ούτε τώρα: Καμία «παρεξήγηση» δεν έγινε από το Κράτος. Το Κράτος ενός χρεοκοπημένου συστήματος, του καπιταλισμού, δολοφονεί, είτε έτσι, είτε αλλιώς, τη νεολαία. Σήμερα περισσότερο από ποτέ!
Αν ο Νίκος δεν μπόρεσε να υπομένει την κρατική τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές, γιατί να την «υπομείνουμε» εμείς;
Η ίδια «υπομονή» απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και «αναμονή» κάποιας καλύτερης μέρας εντός του συστήματος τσακίζει εκατοντάδες χιλιάδες νέους οι οποίοι στα έξι χρόνια της χρεοκοπίας και των χρεοκοπημένων Μνημονίων στοιβάζονται ολοένα και περισσότερο στις τεράστιες λίστες των ανέργων, ζώντας ανάμεσα από τη Σκύλλα της μαζικής ανεργίας και τη Χάρυβδη της ελαστικής φτηνής και ανειδίκευτης απασχόλησης, έχοντας πάνω από το κεφάλι της ένας Κράτος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να χτυπά όποιον «περισσεύει» και προπαντός τους νέους, διαγράφωντας εν μία νυχτί 150.000 «αιώνιους» φοιτητές, κάνοντας μπλακ άουτ στη Νομική για να μη γίνει συνέλευση και κατάληψη, απαγορεύοντας τους φοιτητές να συνεδριάσουν στο Πολυτεχνείο...
Η κυβέρνηση που «διαγράφει» κάθε ελευθερία της νεολαίας, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, παρά την προχωρημένη αποσύνθεσή και ξεφτίλα της, ετοιμάζεται να «διαγράψει» ξανά συντάξεις, μισθούς, δικαιώματα σε υγεία – ασφάλιση, να κάνει ακόμα πιο αβίωτη τη ζωή για να γίνει βιώσιμο ένα μη βιώσιμο (αστικό) κρατικό χρέος για χάρη των Ελλήνων και ξένων καπιταλιστών.
Για να το κάνει αυτό, αφού δεν έχει πλέον ούτε τρίμμα λαϊκής υποστήριξης, απαγορεύει σήμερα την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, επιχειρώντας να κάνει εκείνο που δεν κατάφερε να κάνει το Δεκέμβριο του 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή, να κυριαρχήσει απόλυτα στους δρόμους και τις ζωές μας. Αν δεν το κατάφερε τότε η κυβέρνηση Καραμανλή σε συνθήκες που η ελληνική οικονομία ήταν «θωρακισμένη» από το παγκόσμιο κραχ του 2008, θα το καταφέρει η κυβέρνηση των ερειπίων του μεταπολιτευτικού συστήματος με μία οικονομία να βρίσκεται στις παρυφές μίας νέας φάσης χρεοκοπίας;
Όχι δεν θα καταφέρει! Δεν θα την αφήσουμε να τα καταφέρει!
Όπως και το Δεκέμβρη του 2008, έτσι και το Δεκέμβρη του 2014, η νεολαία θα δώσει τη σήμα σε όλες τις γενιές των εργαζομένων.
Θα ξεσηκωθεί και θα γίνει ΤΏΡΑ ο καταλύτης της πανεργατικής, παλλαϊκής εξέγερσης ενάντια στην αστική διακυβέρνηση γενικά και ειδικά, σήμερα, την κυβέρνηση του Σαμαρά - Βενιζέλου, τους καπιταλιστές, τις τρόικες και τα ατέλειωτα καταστρεπτικά Μνημόνια της.
Όλοι στους δρόμους. Λευτεριά στο Νίκο Ρωμανό! Λευτεριά σε όλους μας! Λευτεριά από το «κελί» του καπιταλισμού, της τροϊκανής κηδεμονίας, της ΕΕ και του ΔΝΤ, το καπιταλισμού. Καταλήψεις διαρκείας στις σχολές, στα σχολεία, στα δημόσια κτίρια. Λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές. Εμπρός για γενική πολιτική απεργία διαρκείας, για ένα πανελλαδικό ανεξάρτητο κέντρο αγώνα νέων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων εργατών. Ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο πάλης για την ανατροπή, για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία, μία επαναστατική κυβέρνηση των εργατών και μία επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
«ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ».

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ
ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

6/12/2014

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.