Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Αλληλεγγύη στο αντιφασιστικό στέκι Δίστομο


Αλληλεγγύη στο αντιφασιστικό στέκι Δίστομο

Το βράδυ της Τετάρτης 7/1, 37 αντιφασίστες αγωνιστές του στεκιού “Δίστομο” κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, προσάγονται στα Προπύλαια με μια τρομακτική σε έκταση αστυνομική επιχείρηση και μετά από κινητοποίηση κάθε είδους κατασταλτικής μονάδας, από διμοιρίες των ΜΑΤ μέχρι ορδές ΔΕΛΤΑδων, ΟΠΚΕ κλπ. Και μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ μέσα σ' ένα κλίμα τρομοϋστερίας.

Οι προσαχθέντες σύντροφοι ενημερώνονται κατά τη διάρκεια της κράτησης τους στη ΓΑΔΑ πως οι προσαγωγές τους θα μετατραπούν σε συλλήψεις μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους μέλος της Χρυσής Αυγής, εξαιτίας μιας υποτιθέμενης επίθεσης που έλαβε χώρα το ίδιο βράδυ στα γραφεία της Χ.Α. στο σταθμό Λαρίσης από αγνώστους. Έτσι οι αντιφασίστες διώκονται με μια σειρά από προκλητικά εξωπραγματικές κατηγορίες, με κυρίαρχες, τη φθορά ιδιωτικής περιουσίας και την απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης, έναν αυτοσχέδιο οπλισμό που δεν βρέθηκε ΠΟΤΕ, και με τον γνωστό σε όλους -από την εξέγερση του 2008 και μετά- «κουκουλονόμο». Στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνονταν η «αντίσταση κατά της αρχής» και η «απείθεια», αφού στη μια περίπτωση οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να δώσουν γενετικό υλικό και αποτυπώματα και στην άλλη διαμαρτυρήθηκαν στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ οι οποίοι τους φωτογράφιζαν σε όλη τη διάρκεια της προσαγωγής με τα προσωπικά τους κινητά τηλεφωνά. Οι συλληφθέντες προφυλακίζονται και κρατούνται τρεις μέρες στη ΓΑΔΑ μέχρι να περάσουν αρχικά απ' τον Εισαγγελέα ο όποιος και αναβάθμισε της κατηγορίες σε κακουργήματα και τέλος, από ανακριτή οπού και κατέρρευσε ένα μέρος των στημένων κατηγοριών, κυρίως από αυτές που προέκυπταν από τη δήθεν επίθεση στο κτήριο που στεγάζονται οι νεοναζί, αφού πραγματοποιήθηκε απόσυρση της μήνυσης από τους φασίστες, και που είχε σαν αποτέλεσμα την απελευθέρωση των συναγωνιστών με περιοριστικούς ορούς μέχρι τη δική.

Οι πρακτικές της αστυνομίας που θυμίζουν φασιστικό παρακράτος, οι σχέσεις της με το ίδιο το παρακράτος, και η «μαεστρία» αυτού του μηχανισμού σε αγαστή συνεργασία με το δικαστικό σώμα στην κατασκευή ενοχών είναι γνωστά. Εξίσου γνωστές όμως είναι και οι σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όπως φάνηκε από την υπόθεση της εμπλοκής του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκου σε γέφυρες της κυβέρνησης με τη νεοναζιστικό κόμμα.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι τις τελευταίες εβδομάδες με μια νέα γενικευμένη επίθεση του κράτους σε αγωνιζόμενα κομμάτια του κινήματος, που κορυφώνεται με τις διώξεις των συντρόφων του “Δίστομου” και σέρνει από πίσω της την αγρία καταστολή της απεργιακής κινητοποίησης στον Ιανό και την κακοποίηση των συλληφθέντων καθώς και την διάλυση της μαζικής απεργίας στη Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.

Η “εξασφάλιση της ηρεμίας εν όψη εκλογών”, που ανέφερε ο εισαγγελέας απαντώντας στο γιατί αναβάθμισε τις κατηγορίες της υπόθεσης του “Δίστομου” από πλημμελήματα σε κακουργήματα, εξασφαλίζεται με εγγυητές τόσο την αστυνομία με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της όσο και τη δικαιοσύνη αλλά και τους φασιστές της Χρυσής Αυγής. Είναι μια διαδικασία η οποία χτυπάει πρώτα το αντιφασιστικό κίνημα, στο «πρόσωπο» ενός στεκιού το όποιο εισέρχεται μαχητικά στον αντιφασιστικό αγώνα, αψηφώντας το μέχρι πρότινος άβατο, από τις φασιστικές συμμορίες, της γειτονιάς του Αγ. Παντελεήμονα ,αλλά και που στην ουσία, ο κύριος αποδεκτής της τρομοκρατίας αυτού του τύπου είναι το σύνολο της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του φτωχού λαού, ο εργαζόμενος που δουλεύει σε απάνθρωπες συνθήκες ανασφάλιστος για ένα μεροκάματο, ο άνεργος φοιτητής που καλείται να πληρώνει τα συγγράμματα της σχολής του, ο μετανάστης που ζει στο έλεος της αστυνομίας και της εκμετάλλευσης των αφεντικών, ο μαθητής που βιώνει την αθλιότητα του «Νέου Λυκείου».

Η πλαστή “ηρεμία εν όψη εκλογών” είναι με καλυμμένα λόγια η ακροδεξιά πολιτική ατζέντα την οποία προσπαθεί να επιβάλει προεκλογικά η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με τα μηνύματα ρατσιστικού μίσους στο φράχτη του Έβρου, την τρομοκράτηση του λαού, τις φυλακές τύπου Γ, την καταστολή και την τρομοϋστερία.

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους διωκόμενους αντιφασίστες συντρόφους. Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την αθώωση των διωκόμενων αγωνιστών.

Ενώνουμε τη φωνή μας με ολόκληρη τη νεολαία που αντιστέκεται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα για να φωνάξουμε:
Ακούστε το καλά ανθρωποφύλακες: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

konservokouti-oen.blogspot.com / www.eek.gr


17/1/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.