Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ «ΔΙΠΛΟΒΑΡΔΙΑΣ»
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΚΑΤΕΡΓΑ!
  Καλούμε τους μαθητές όλης της χώρας να υποστηρίξουν άμεσα και έμπρακτα τις μαθητικές καταλήψεις σχολείων στη Θεσσαλονίκη, που τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει στόχος εισαγγελικών απειλών για αστυνομική επέμβαση σύλληψης των καταληψιών μαθητών. Ένα χρόνο μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη όλοι οι μαθητές πρέπει να παλέψουν ενάντια  στην Κυβέρνηση Παπανδρέου-Χρυσοχοϊδη, της ανεργίας της φτώχειας και της καταστολής!

      Απειλούν να συλλάβουν τους καταληψίες μαθητές μόνο και μόνο γιατί αυτοί αντιδρούν στη «διπλοβάρδια» και γιατί τρέμουν ότι το κίνημά τους θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα και να χαλάσει την εικόνα συναίνεσης που θέλουν να δείξουν. Μια εικόνα που είναι αντίθετη με την πραγματικότητα στα σχολεία-κάτεργα και του άθλιου παρόντος χωρίς μέλλον όλης της νεολαίας Είναι αντίθετη με την ίδια την κοινωνική οργή των εργαζόμενων και ολόκληρης της νεολαίας για όσα ζουν εξαιτίας της χειρότερης κρίσης στην ιστορία του καπιταλισμού. Μιας κρίσης που φέρνει την ελληνική καπιταλιστική οικονομία στο χείλος του γκρεμού. Ενός γκρεμού που έχει κάνει την νέα Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ λίγο μετά το σχηματισμό της, να δείξει  τα επικίνδυνα δόντια της στους εργαζόμενους και τη νεολαία
Παρολίγον κατάργηση των θέσεων των ωρομισθίων καθηγητών σε γυμνάσια-λύκεια
Ξύλο στους εργάτες της ζώνης του Περάματος που απαιτούσαν δουλειά
Αστυνομοκρατία, συλλήψεις -και όχι μόνο- στα Εξάρχεια
Δολοφονική αστυνομική επίθεση σε Πακιστανό πρόσφυγα από τη Νίκαια
Προφυλακίσεις «ύποπτων διαδηλωτών» μετά από πορεία
Απόλυση δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων στο Δημόσιο- τους εργαζόμενους stage- που δούλευαν σε καθεστώς ελαστικής ανασφάλιστης εργασίας. Και είμαστε μόνο στην αρχή…
Η κοροϊδία της νέας υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου,  που έλεγε  ότι θα κάνει τα πάντα για να λύσει τα προβλήματα των μαθητών, έχει αποκαλυφτεί σε όλο της το μεγαλείο. Ο στόχος τους ήταν και είναι  η «προετοιμασία» της νεολαίας  ώστε να μπορεί να αντεπεξέρχεται αδιαμαρτύρητα στις απαιτήσεις των αφεντικών για περισσότερη  ελαστική… παιδεία σήμερα και ελαστική εργασία αύριο (και για πολλούς και σήμερα). Θέλουν να μας πειθαρχήσουν στην μόνιμη και μαζική ανεργία που μας περιμένει. Να μας «πείσουν»,ότι δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από τη ζωή μας πέρα από τη φτώχεια τη καταστολη και τη μιζέρια. Μήπως η Διαμαντόπουλου και η Κυβέρνησή της δεν υποστηρίζουν την ίδρυση μαγαζιών «παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών» με την ονομασία «ιδιωτικά πανεπιστήμια»; Μήπως αυτοί δεν είναι που θέλουν να συνεχίσουν την προσπάθεια της προηγούμενης Κυβέρνησης και να αποκλείσει και άλλους χιλιάδες μαθητές από τα ΑΕΙ-ΤΕΙ «αποδεσμεύοντας» το Λύκειο από το πανεπιστήμιο; Μήπως και αυτοί δε συμφωνούν με την βάση του 10 που κάθε χρόνο στέλνει δεκάδες χιλιάδες μαθητές στις ουρές του ΟΑΕΔ και στα ακριβοπληρωμένα «κολέγια»;

  Και αν κάνουν  πως «ξεχνούν»  την εξέγερση του  Δεκέμβρη- Δεν την ξεχνάμε εμείς. Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλο, ενάντια στο κλίμα συναίνεσης και υποταγής στο Κράτος, να συνεχίσουμε το δρόμο της, αναπτύσσοντας την παραπέρα! Να προετοιμαστούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για την μάχη ενάντια στις αλλαγές στο εξεταστικό και να ενωθούμε με τους αγώνες της εργατικής τάξης. Με μόνη  προοπτική μια άλλη παιδεία σε μια άλλη σοσιαλιστική  κοινωνία, τη μόνη διέξοδο από τη σημερινή αθλιότητα του καπιταλισμού.
     Υπερασπίστε τις καταλήψεις! Έξω οι εισαγγελείς και η αστυνομία από τα σχολεία!
     Κανένας διάλογος, καμία συνδιαλλαγή, καμία «διαπραγμάτευση»  με τους υποστηριχτές της αναθεώρησης του άρθρου 16, τους ψευτο-προστάτες του πολίτη και με εκείνους που καταδίκαζαν τη βία «από όπου και αν προέρχεται» κατά την εξέγερση του Δεκέμβρη! Ανεπιθύμητη στο υπουργείο Παιδείας η αμετανόητη υποστηρίχτρια των ιδιωτικών πανεπιστημίων, Άννα Διαμαντοπούλου! Να διαλυθεί το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και να σταματήσει τώρα ο ψευτο-διάλογος του!
Καμιά ειρήνη με την «πράσινη» κυβέρνηση της υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας, των μαζικών απολύσεων και της καταστολής

Όχι στην «αποδέσμευση»  Λυκείου-πανεπιστημίου. Ελεύθερη χωρίς  ταξικούς-χωρίς εξεταστικούς φραγμούς πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ενιαίος αντιγραφειοκρατικός συντονισμός στη δράση όλων των μαχόμενων οργανώσεων των εργαζομένων και της νεολαίας για κάθε κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα.
Την κρίση να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες και όχι οι εργάτες, οι φοιτητές και μαθητές. Να απολλοτριωθεί το κεφάλαιο, να εθνικοποιηθούν  οι βασικοί τομείς της οικονομίας με εργατικό έλεγχο και διαχείριση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία υψηλού επιπέδου για όλο το λαό, δουλειά και όχι δουλεία, ζωή όχι επιβίωση. Όλη η εξουσία στην εργατική τάξη, για μια σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.