Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ / 6 ΜΜ / ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πορεία που διοργανώνουν συλλογικότητες, άτομα και κάτοικοι των Eξαρχείων ενάντια στην αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια στις γειτονιές της Αθήνας και σε κάθε πόλη αυτής της χώρας.
      Πραγματικός στόχος της συγκεκριμένης  επιχείρησης της νέας κυβέρνησης  και όλων των μηχανισμών γύρω  της δεν είναι η  «προστασία  του πολίτη» από τους «χούλιγκαν» και τα «εγκληματικά στοιχεία», αλλά η τρομοκράτηση των εργαζομένων, του ευρύτερου κινήματος τους και πάνω απ’ όλα της νέας γενιάς αγωνιστών που έχει έλθει στο προσκήνιο της ταξικής πάλης, ιδίως μετά τον Δεκέμβρη του 2008.
      Το σφίξιμο της αστυνομικής πολιορκίας στα Εξάρχεια συνοδεύεται με τον «αστυνομικό της γειτονιάς», με τη συνεχιζόμενη ανοχή των δολοφονιών μεταναστών σε αστυνομικά τμήματα (πχ ΑΤ Νίκαιας), τη  «μηδενική ανοχή» στη «λαθρομετανάστευση» (όπως προεκλογικά δεσμεύτηκε ο Γ. Παπανδρέου), την αναθέρμανση του κλίματος των «Αντι-Τρομοκρατικών» του 2002, με τις δικαστικές αποφάσεις απαγόρευσης των απεργιών, όπως έγινε στο Λιμάνι, προς χάρη της COSCO, τις προειδοποιήσεις των ΜΜΕ για την μη επανάληψη των «εκτρόπων τύπου Δεκέμβρη»…    
      Είναι το ρήγμα που άνοιξε στην κοινωνία και στο καθεστώς η δεκεμβριανή εξέγερση ένα χρόνο πριν, που οι νέοι επικεφαλής του Κράτους και τα αφεντικά τους προσπαθούν να εξαλείψουν και όχι το ανύπαρκτο άβατο των Εξαρχείων, τις «εξαιρέσεις» παραβατικότητας εντός της ΕΛ.ΑΣ. ή την δράση των ομάδων ατομικής βίας.
     Είναι  ο φόβος τους όχι απλώς για  ένα «νέο Δεκέμβρη», αλλά για  μια γενικευμένη εργατική λαϊκή εξέγερση -που σε συνθήκες ακήρυχτης χρεοκοπίας του ελληνικού καπιταλισμού και καθεστωτικής κρίσης είναι όσο ποτέ πριν δυνατή- αυτό που σπρώχνει στην κλιμάκωση της κρατικής βίας. 
     Να  παλέψουμε γι’ αυτό που φοβούνται!  Δεν θέλουμε ούτε το μαστίγιο, ούτε… το καρότο του Κράτους!  Δεν παλέψαμε και διώξαμε την  «γαλάζια» κυβέρνηση της ζαρντινιέρας, των δολοφόνων του Αλέξη Γρηγορόπουλου και των άγριων πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες εργάτες, για να ανεχτούμε τα ίδια με ολίγη… «συγγνώμη», όπως αυτή που δίνουν απλόχερα δίνουν οι νέοι ιθύνοντες του υπουργείου «προστασίας του πολίτη»! Δεν πρόκειται να ζητήσουμε, ούτε να δεχτούμε την «προστασία» του Κράτους -όπως έκαναν οι διοργανωτές του αντιρατσιστικής συναυλίας στον Αγ. Παντελεήμονα (2/11)- για να παλέψουμε ενάντια του, ενάντια στο σύστημα που περιφρουρεί και στα ακροδεξιά δεκανίκια του!      
      Απέναντι στην «κατάσταση εκτάκτου  ανάγκης» που κηρύσσει η κυβέρνηση  Παπανδρέου για να πληρώσουμε  την κρίση του καπιταλισμού, να  κηρύξουμε μια πραγματική κατάσταση  εκτάκτου ανάγκη ενάντια τους  –για την ανατροπή τους, την  εξουσία των εργατών και μια σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση!
        • ΕΕΚ
EEK-TΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ / Για επικοινωνία: Καποδιστρίου 38, τκ 10431 Αθήνα, τηλ 210 5241070, eek@ath.forthnet.gr
www.eek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.