Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΤΡΙΣΕ

Γενική Απεργία Διαρκείας

Η ΟΕΝ καλεί τη νεολαία σε μαζικό ταξικό εργατικό αυτοργανωμένο αγώνα για την ανατροπή του "προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης" που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός (14/1) για την έξοδο της χώρας από την αυστηρή ευρωπαϊκή επιτήρηση και την κρίση.

Η πρωτοφανής λιτότητα με τη μείωση μισθών-συντάξεων-προσλήψεων και οι αποκρατικοποιήσεις με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κατά 10% μέσα σε 3 χρόνια είναι μέτρα μόνο επώδυνα και καθόλου "δίκαια".

- Αφαιρούν 25 δις από τις τσέπες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για να τα δώσουν στους διεθνείς-δανειστές τοκογλύφους της Ελλάδας. Θα διαλύσουν όλους τους κρατικούς μηχανισμούς απορρόφησης εργασίας, ασφάλισης και ελέγχου της ανεργίας.

- Δεν αποτελούν απλώς μια μεγάλη "λογιστική μετεγγραφή", αλλά ένα μηχανισμό αναδιοργάνωσης των κοινωνικών σχέσεων σε βάρος της εργασίας. Η ανεργία θα εκτοξευθεί στο 20 και πλεόν τοις εκατό (1 εκατομμύριο) με τη νεολαία να κατέχει το 60% του συνολικού ποσοστού.

- Θα φέρουν μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία και μια πιο βίαιη χρεοκοπία πολύ σύντομα. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας…

Η ΟΕΝ λέει ξεκάθαρα πως:

Το γιγάντιο δημόσιο έλλειμμα και χρέος οφείλεται στην κερδοσκοπική μανία των χρηματιστικών παρασίτων και στη διαπλοκή του κράτους μαζί τους και όχι στις "σπάταλες" κοινωνικές δαπάνες του κράτους.

“Σύμμαχοι" μας δεν είναι οι διεθνείς αγορές, η ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά οι άνεργοι και οι εργάτες της Ευρώπης και όλου του κόσμου που ζουν τις ίδιες ή και χειρότερες συνέπειες της κρίσης.

Θα υπερασπίσουμε... την "πατρίδα", όταν την κατακτήσουμε, ανατρέποντας πρώτα την καπιταλιστική εξουσία, παίρνοντας οι εργάτες όλη την εξουσία!

  • Κάτω το πρόγραμμα σταθεροροποίησης του ελληνικού καπιταλισμού και υπανάπτυξης των ζωών μας.
  • Όλοι στην απεργία της 10ης Φλεβάρη. Εμπρός για γενική απεργία διαρκείας. Επιτροπές δράσης σε κάθε εργασιακό χώρο,σε κάθε σχολείο, σχολή και συνοικία-πανελλαδικός συντονισμός από τα κάτω!
  • Να καταργηθεί το εξωτερικό χρέος και τα ιδιωτικά χρέη των ανέργων και των εργατών. Να απαλλοτριωθεί το κεφάλαιο. Δουλειά και όχι δουλεία για τη νεολαία τώρα!
  • Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας για τη διάλυση της ΕΕ, για τις ενωμένες σοσιαλιστικές πολιτείες της Ευρώπης και μια εργατική επαναστατική Διεθνή, την επανίδρυση της 4ης Διεθνούς
  • Την κρίση να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες-Όλη η εξουσία στους εργάτες!

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΡΑΣΗ Ο.Ε.Ν.

ΑΘΗΝΑ 15/1/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.