Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Συλλαλητήριο

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας

καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 26 Ιανουαρίου, 6 μμ, στην Ομόνοια.

Ενάντια στη δεξιές και φασιστικές ιαχές που αντιπαλεύουν τη χορήγηση ιθαγένειας σε 250.000 μετανάστες, παλεύουμε για ίσα κοινωνικά και πολιτικά «δικαιώματα» και ελευθερίες για όλους τους εργάτες, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος ή θρησκείας.

Η παροχή «ελληνικής» ιθαγένειας από την κυβέρνηση Παπανδρέου μόνο στο ¼ των μεταναστών εργατών που ζουν στην Ελλάδα δεν είναι απόδειξη προοδευτισμού ή φιλανθρωπισμού, αλλά στοχεύει στον αποδοτικότερο οικονομικό-πολιτικό έλεγχο τους και την απομόνωση και πιο βάρβαρη εκμετάλλευση των άλλων που θα στερούνται κάθε «δικαιώματος».

Την ίδια στιγμή, δείχνει «μηδενική ανοχή» προς τους «λαθρομετανάστες» στα σύνορα (συνθήκη Frontex), τους κυνηγά στους δρόμους κάθε συνοικίας με τον «αστυνόμο της γειτονιάς», διατηρεί στρατό στις χώρες από όπου εκείνοι προέρχονται (πχ Αφγανιστάν).

Καμία παροχή καμίας «εθνικότητας» ή «δικαιώματος» σε ένα καπιταλισμό και μια κοινοβουλευτική δημοκρατία σε πλήρη παρακμή, δεν μπορεί να λύσει το λεγόμενο μεταναστευτικό ζήτημα. Στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι. Κοινός ταξικός αγώνας και οργάνωση όλων των εργατών για την ανατροπή του καπιταλισμού, την εργατική εξουσία και τον πανανθρώπινο κομμουνισμό, χωρίς τάξεις, κράτη και εξουσία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.