Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Όλοι οι μαθητές στους δρόμους και τις καταλήψεις



Η έναρξη τις σχολικής χρονιάς βρίσκει σε κατάληψη περισσότερα από 300 σχολεία σε όλη τη χώρα. Ο “αγιασμός” αρκούσε για να φανούν οι ελλείψεις σε βιβλία, καθηγητές, υποδομές. Το “νέο σχολείο” της Διαμαντοπούλου -όπως και το “νέο πανεπιστήμιο” αντίστοιχα- σημαίνει την πλήρη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, τη βίαιη προσαρμογή της εκπαίδευσης στις ανάγκες της χρεοκοπίας του ελληνικού καπιταλισμού. Τα νέα μέτρα-σοκ τα οποία θα επιβληθούν τους επόμενους μήνες σε ολόκληρο το δημόσιο θα οδηγήσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων στην αδυναμία κάλυψης ακόμα και των στοιχειωδών αναγκών λειτουργίας τους και μαζί σε νέα λουκέτα-συγχωνεύσεις.


Όλα τα κατειλημμένα σχολεία πρέπει να προχωρήσουν στον συντονισμό τους και την οργάνωση ενός συντονιστικού καταλήψεων ανά περιοχή στη βάση γενικών συνελεύσεων των μαθητών σε κάθε σχολείο. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, οι συντάξεις και τα επιδόματα τσακίζονται, η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιούνται και η ανεργία μαζικοποιείται για να πληρώνονται οι διεθνείς τοκογλύφοι
και να “αποφεύγεται” διαρκώς μια χρεοκοπία που τελικά είναι παρούσα και βαθαίνει ολοένα και περισσότερο. Τα μεγαλύτερα θύματα της καπιταλιστικής χρεοκοπίας είναι οι εργαζόμενοι και άνεργοι εργάτες και ειδικά οι νέοι. Μας καταδικάζουν στην ανεργία και στην πείνα για να σώσουν το τομάρι τους. Να κάνουμε τα όνειρα μας τους χειρότερους εφιάλτες τους!

Ένα κοινό αγωνιστικό και αντιγραφειοκρατικό κέντρο αγώνα της νεολαίας, των μαθητών, φοιτητών, των ανέργων και εργαζόμενων νέων, είναι αναγκαίο όσο ποτέ, μαζί και ο συντονισμός με όλα τα μαχόμενα κομμάτια της εργατικής τάξης. Δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση της καπιταλιστικής, κρατικής και ιδιωτικής εκπαίδευσης και την κρίση του καπιταλισμού χωρίς έξοδο από τον ίδιο τον καπιταλισμό, χωρίς την ανατροπή αυτού του κανιβαλικού συστήματος. Πρέπει να παλέψουμε άμεσα για την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που μας καταστρέφει το παρόν και το μέλλον, αλλά και κάθε άλλης επίδοξης κυβέρνησης των αφεντικών που θα μας βάλει να πληρώσουμε τα σπασμένα της δικής τους κρίσης. Μαζί με τους φοιτητές και τους εργάτες να παλέψουμε για μια γενική απεργία διαρκείας μέχρι να συντρίψουμε την λαομίσητη κυβέρνηση και το κράτος τους. Να διαγράψουμε του χρέος και να εθνικοποιήσουμε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.

Το σύστημα του ατομικού κέρδους χρεοκόπησε. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να απαλλοτριώσουμε το κεφάλαιο και με όπλο μας την Διαρκή Επανάσταση να μη σταματήσουμε την επαναστατική δράση μέχρι να καταστραφεί το χρεοκοπημένο σύστημα τους. Για τον παγκόσμιο ελευθεριακό κομμουνισμό!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ,
ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ



ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΕΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.