Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Εν όψει της 28ης...ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Τότε ...

28η Οκτωβρίου 1940. Ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκινήσει. Αφού οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους απέτυχαν να αντιμετωπίσουν την κρίση του 1929 με “ειρηνικά” μέσα, έσπρωξαν τους υπηκόους τους στον πολεμικό όλεθρο. Το ίδιο έκαναν και οι Έλληνες καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις εκείνης της εποχής.
   Η Ελλάδα είχε φασιστική δικτατορία απ’ το 1936, μετά από πραξικόπημα του Ιωάννη Μεταξά ενάντια στον «κομμουνιστικό κίνδυνο ».
  Στο Μεταξά πήγε ο Ιταλός πρέσβης, για να του παραδώσει το τελεσίγραφο, σύμφωνα με το οποίο η φασιστική Ιταλία ζητούσε ελεύθερη είσοδο των ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.
   Ο Μεταξάς,όμως, εκτός από φασίστας ήταν και πιστός υπηρέτης του Αγγλόφιλου Βασιλιά της Ελλάδας.   
  Έτσι, ο Μεταξάς, παρά την επιθυμία του, απέρριψε το τελεσίγραφο των Ιταλών και ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ των δύο κρατών.
  Ο ελληνικός λαός έδωσε τη δική του απάντηση στο φασιστικό τελεσίγραφο πηγαίνοντας στο αλβανικό μέτωπο, νικώντας τις φασιστικές ιταλικές στρατιές.
   Παρά την ήττα του φασιστικού Ιταλικού στρατού, η Ελλάδα παραδόθηκε αμαχητί στους Γερμανούς Ναζί από τους Έλληνες υποστηριχτές τους, αφού πρώτα η αγγλόφιλη μερίδα των αστών πολιτικών είχε εξαφανιστεί.
   Ο λαός της χώρας αυτή τη τη φορά πήρε πραγματικά την υπόθεση στα χέρια του. Με τη μαζική πολιτική ένοπλη αντίσταση του μέσα από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κυνήγησε τους Γερμανο-Ιταλούς φασίστες και τους ταγματασασαφλίτες-χίτες – ΕΔΕΣίτες συνεργάτες τους.
   Ωστόσο ο λαός προδόθηκε από την ηγεσία του στις συμφωνίες του Λιβάνου, της Καζέρτας και της Βάρκιζας, παρέδωσε τα όπλα και σφάχτηκε από τους εκείνους από τους συνεργάτες των Ναζί που, πλέον, είχαν γίνει συνεργάτες των Άγγλων και Αμερικανών ιμπεριαλιστών.

Τώρα...

28η Οκτωβρίου 2013.

Ζούμε μια παγκόσμια καπιταλιστική κρίση χειρότερη από εκείνη του 1929.
   Οι καπιταλιστές έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση στις  κατακτήσεις της παγκόσμιας εργατικής τάξης, ό,τι κερδίσαμε από το τέλος του Β' παγκοσμίου πολέμου μέχρι σήμερα.
   Ο λαός αυτής της χώρας γίνεται πειραματόζωο αντιδραστικών αλλαγών που έρχονται για όλους τους λαούς του κόσμου. Εδώ και τέσσερα χρόνια, με γενικές απεργίες, διαδηλώσεις, συγκρούσεις, καταλήψεις παλεύουμε για να μην περάσει ο κοινωνικός κανιβαλισμός.
   Τρεις κυβερνήσεις έχουν αλλάξει, αλλά οι Τροϊκανοί βασανιστές και οι Έλληνες συνεργάτες τους  δεν έχουν καταφέρει να μας υποτάξουν.
   Ακόμα και τους νοσταλγούς του Μεταξά, των Ναζί και των ταγματασφαλιτών άφησαν να αλωνίζουν στους δρόμους, μπας και σκύψουμε το κεφάλι, να δεχτούμε μισθούς και συντάξεις πείνας, εργασιακές σχέσεις στρατοπέδων συγκέντρωσης και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ....
   Αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τη παλλαϊκή οργή ύστερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου αναγκάστηκε να συλλάβει την ηγεσία του πιστού μαντρόσκυλού της, της Χρυσής Αυγής.
  Με την ευκαιρία αυτή, ανασύρει τη «θεωρία των δύο άκρων», την «καταδίκη της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται» για να χτυπήσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα, να χτυπήσει καθένα που αντιστέκεται σε αυτή την κοινωνική καταστροφή.
  Τι είναι όμως βία; Μήπως δεν είναι βία οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η ανεργία ενάμιση εκατομμύριο κόσμου, του 60% της νεολαίας; Μήπως δεν είναι βία το να μην υπάρχουν καθηγητές στα σχολεία, τα μαθήματα να γίνονται σε τάξεις των 30+ ατόμων και χωρίς θέρμανση; Μήπως δεν είναι βία το ξύλο που τρώνε οι διαδηλωτές στις διαδηλώσεις ;

Ήρθε η ώρα για μια συνολική απάντηση σε όλα αυτά.
Ήρθε η ώρα η νεολαία που αποτελεί το μέλλον και το οποίο της διαλύεται, να ξεσηκωθεί.
Να σταθεί ενεργά δίπλα σε κάθε μορφή αγώνα των εργαζομένων, των ανέργων, των φοιτητών που εξελίσσεται ήδη σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολεία, σχολές.
Να συγκροτήσουμε όλοι μαζί ανεξάρτητα κέντρα αγώνα, για τη συνένωση όλων των αγώνων και μορφών πάλης της εργατικής τάξης για την οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας που θα προετοιμάσει το τελειωτικό χτύπημα στο σάπιο αστικό σύστημα που μας καταδικάζει στην καταστροφή και στην κατάθλιψη.
 Βάρκιζα Τέλος! Για την επανάσταση, την εργατική εξουσία και τον πανανθρώπινο ελευθεριακό Κομμουνισμό!

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.