Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ




ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Σκηνικό αστυνομικής τρομοκρατίας στήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην ΑΣΟΕΕ. Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην οδό Πατησίων και τα ΜΑΤ με πρόσχημα την “πάταξη του παραεμπορίου” εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ παραβιάζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο. Τα ΜΑΤ ζήτησαν να εκκενωθεί η ΑΣΟΕΕ για να  διεξάγουν ανενόχλητοι το ανθρωποκυνηγητό τους σε χώρο ασύλου. Οι κυβερνώντες δε δίνουν για τη διακοπή των μαθημάτων, σε αντίθεση με την ευαισθησία που δείχνουν σε περίπτωση που αυτό συμβαίνει λόγο κινητοποιήσεων. Η παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη δείχνει την άμεση σύνδεση ανάμεσα στο success story για την περίφημη “επιστροφή στην ανάπτυξη” και την κρατική καταστολή εις βάρος των μεταναστών και της νεολαίας.
Η δεύτερη αστυνομική εισβολή στην ΑΣΟΕΕ ακολουθεί την εισβολή το καλοκαίρι στο ΕΜΠ και την εκκένωση της Κατάληψης του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο γύρο του σχεδίου “ανακατάληψης των πόλεων” των Σαμαρά-Δένδια.
Τα ΜΑΤ ανοίγουν το δρόμο σε ένα νέο γύρο του σχεδίου “Αθηνά” για λουκέτα σε κεντρικές και μαζικές σχολές. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν προληπτικά το φοιτητικό κίνημα στέλνοντας τα ΜΑΤ σε μια κατάμεστη σχολή από φοιτητές.
Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τη νεολαία γιατί φοβούνται το φάντασμα του Δεκέμβρη του 2008. Διόλου τυχαία όλοι οι χώροι που αναφέραμε αποτέλεσαν κέντρα αγώνα του λαού και της νεολαίας κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη. Τρέμουν όχι απλά μια εξέγερση, αλλά την ίδια την κοινωνική επανάσταση.
Χτυπάνε τους μετανάστες το πιο εξαθλιωμένο, ευαίσθητο και εκμεταλλευόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης προετοιμάζοντας άμεσα νέα χτύπημα στο σύνολο της εργατικής τάξης.
Δε περάσουν! Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η κυβέρνηση της “θεωρίας των δύο άκρων”, αποτελεί το μαύρο άκρο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που θέλει να μας πνίξει στη μιζέρια στηριγμένη σε ένα καθεστώς διαρκούς κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Εμείς εκπροσωπούμε το άκρο της ΖΩΗΣ, της νεολαίας, των εργαζομένων, κάθε απόκληρου και κατατρεγμένου που δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει μέσα στα όρια ενός σαπισμένου συστήματος. Θα τους ανατρέψουμε!

Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές και τους χώρους της νεολαίας! Να διαλυθούν τα σώματα ασφαλείας!
Να απελευθερωθούν οι 5 συλληφθέντες μετανάστες που συνελήφθησαν μπροστά στην ΑΣΟΕΕ! Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών! Ίσα κοινωνικά-πολιτικά-εργασιακά δικαιώματα για όλους!
Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και την Τρόικα!

Ο μόνος δρόμος να υπερασπιστούμε τις σχολές μας από τις αστυνομικές εισβολές είναι να τις θέσουμε κάτω το δικό μας έλεγχο καταλαμβάνοντας τες και οργανώνοντας την πάλη μας σε συντονισμό με τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους και κάθε μαχόμενο κλάδο της εργατικής τάξης και της νεολαίας για μια Γενική Πολιτική Διαρκείας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.