Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελία της ΟΕΝ για την παρακρατική επίθεση της ΔΑΠ στη Νομική Κομοτηνής

Καταγγελία της ΟΕΝ για την παρακρατική επίθεση της ΔΑΠ στη Νομική Κομοτηνής


Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καταγγέλλει την οργανωμένη από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εισβολή μπράβων σε Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου Νομικής Κομοτηνής την Παρασκευή 18/10. Η ΔΑΠ λειτουργώντας σαν γνήσια πολιτική απόγονος ενός Καλαμπόκα κινητοποίησε 7 μπράβους από νυχτερινά μαγαζιά οπλισμένους με μαχαίρια, πυροσβεστήρες και ξύλα για να “επαναφέρει σε τάξη” τη γενική συνέλευση. Οι φοιτητές είχαν υπερψηφίσει μαζικά την πρόταση του σχήματος ΕΑΑΚ της σχολής (ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ-ΕΑΑΚ) που πρότεινε τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης με τους όρους που γίνονται οι γενικές συνελεύσεις στη συντριπτική πλειονότητα των σχολών ανά τη χώρα και όχι με όρους μιας φιέστας των καθεστωτικών παρατάξεων με 5(!!!) τοποθετήσεις ανά παράταξη και δίχως δικαίωμα ερωτήσεων ή όποιας συμμετοχής των ανένταχτων φοιτητών. Η ΔΑΠ αντιμέτωπη με μία συνέλευση που διεξάγονταν έξω από τα πλαίσια τα οποία εξυπηρετούν την κυβέρνηση που υπηρετεί και με τον κίνδυνο οι φοιτητές να αποφασίσουν μια κατεύθυνση αγώνα προχώρησε στη διάλυση της συνέλευσης. Ο ομιλητής της ΔΑΠ ξεκίνησε να προβοκάρει αποκαλώντας τρομοκράτες τους αγωνιζόμενους κατοίκους των Σκουριών της Χαλκιδικής ή υπεύθυνους για τους θανάτους στη Μαρφίν την αριστερά και τους αναρχικούς. Ο στόχος ήταν η δημιουργία μιας τεχνητής έντασης για να ανοίξει το δρόμο στους μπράβους που εισέβαλαν στην συνέλευση και χτύπησαν φοιτητές αδιακρίτως και διέλυσαν τη συνέλευση.
Η ΔΑΠ, το φοιτητικό παράρτημα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και της Τρόικας παρέλειψε να καταδικάσει τη βία από όπου και αν προέρχεται και προτίμησε να στρέψει την παρακρατική της βία ενάντια στο φοιτητικό κίνημα. Οι εκπρόσωποι μίας κυβέρνησης που δεν μπορεί να λύσει κανένα από τα προβλήματα της νεολαίας, την καταδικάζει στο αδιέξοδο της ανεργίας και βάζει λουκέτο στα πανεπιστήμια δεν έχει καμία άλλη λύση για να “πείσει” τους φοιτητές πέρα από τα μαχαίρια. Οι συλλήψεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής για τα μάτια του κόσμου δεν καθαρίζει τον εσμό των παρακρατικών αποσπασμάτων της κυβέρνησης Σαμαρά, και αυτό το ρόλο είναι σαφές πως στα ΑΕΙ-ΤΕΙ διεκδικεί η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται! Το τσάκισμα κάθε κρατικού και παρακρατικού μηχανισμού τρομοκράτησης του κινήματος της εργατικής τάξης και της νεολαίας είναι αναγκαίος όρος για την οργάνωση και τη νίκη κάθε αγώνα.
Η απάντηση θα δοθεί στα αμφιθέατρα και στους δρόμους κάνοντας πράξη τους μεγαλύτερους εφιάλτες τους, προετοιμάζοντας μια νέα κοινωνική θύελλα που θα ξεπερνά το Δεκέμβρη του 2008 που τόσο τρέμουν, παλεύοντας για μια ελευθεριακή παιδεία σε μια σοσιαλιστική κοινωνία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
konservokouti-oen.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.