Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ 18-19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΖΕΝΤΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/1
10:30 – 11:00 Προσέλευση
11:00 – 11:30 Προβολή υλικού από διεθνείς μάχες του κινήματος της νεολαίας από το Σηάτλ μέχρι το Αrgentinazo, το Δεκέμβρη και την “Αραβική Άνοιξη”.

11:30 – 12:00 Καλωσόρισμα εκ μέρους του Συμβουλίου Δράσης της ΟΕΝ και εισαγωγή στο Διεθνές – Διεθνιστικό Διήμερο.

Στόχος του Διεθνούς – Διεθνιστικού Διημέρου είναι να συζητήσει τις επαναστατικές εμπειρίες της διεθνούς εκμεταλλευμένης και καταπιεσμένης νεολαίας από το ελληνικό Δεκέμβρη του 2008 μέχρι την “Αραβική Άνοιξη”. Οι εμπειρίες αυτές συνεχίζουν και ξεπερνούν τις μάχες του κινήματος ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και τον πόλεμο αλλά και τις επιμέρους κοινωνικές μάχες που δόθηκαν και δίνονται στο μεσοδιάστημα.
12:00 – 15:00 Εθνικά ραπόρτα από τους αγώνες της νεολαίας στις χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Οι χώρες της Ε.Ε., κυρίως του ευρωπαϊκού Νότου, συγκλονίζονται από γιγάντιες κοινωνικές μάχες ενάντια στη Μνημονιακού τύπου λιτότητα στις οποίες η νεολαία πρωταγωνιστεί, ενώ η Βόρεια Αφρική συγκλονίζεται από επαναστάσεις που ανατρέπουν ολόκληρα πολιτικά καθεστώτα.

15:00 – 16.00 Συλλογική κουζίνα

16:00 – 18.00 Συζήτηση πάνω στα εθνικά ραπόρτα και γενικότερα τις αγωνιστικές και επαναστατικές εμπειρίες της νεολαίας στην Ευρώπη, τη Βορεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Το υπόβαθρο της έκρηξης του νεολαιίστικου κινήματος βρίσκεται στην παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Μία ολόκληρη γενιά κινδυνεύει να χαθεί κάτω από τα κοινωνικά ερείπια που αφήνει πίσω της η χρεοκοπία του συστήματος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/1

10:30 – 11:00 Προσέλευση

11:00 – 12:00 Παρουσίαση των βασικών συμπερασμάτων από πλευράς ΣΔ ΟΕΝ από τη συζήτηση της 18/1 και εισήγηση πάνω στο αναγκαίο διεθνές – διεθνιστικό πρόγραμμα της νεολαίας.
Απέναντι στις αποτυχημένες διεθνείς απόπειρες “διάσωσης” του καπιταλισμού, η νεολαία μαζί με τους εργάτες πρέπει να τεθεί εμπροσθοφυλακή του αγώνα για την οργάνωση και νίκη της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης. Χρειαζόμαστε ένα παγκόσμιο κόμμα, ένα παγκόσμιο πρόγραμμα και ένα παγκόσμιο σχέδιο δράσης.

12:00 – 14:00 Συζήτηση πάνω στο αναγκαίο διεθνές – διεθνιστικό πρόγραμμα της νεολαίας

14:00 – 16:00 Συλλογική κουζίνα και προβολή ταινίας

Διοργάνωση: Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας
Επικοινωνία: konservokouti-oen.blogspot.gr
konservokouti@yahoo.gr


Διεθνές Διεθνιστικό Διήμερο Νεολαίας
Αθήνα, Πολυτεχνείο, 18-19 Ιανουαρίου 2014

Για ένα κοινό επαναστατικό σχέδιο δράσης της νεολαίας
ενάντια στην Ανεργία, την Καταστολή και τον Εθνικισμό

Η νεολαία σε ολόκληρο τον κόσμο συνθλίβεται κάτω από τις πιέσεις των συνεπειών της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Ολόκληρη η εργατική τάξη, κάθε εκμεταλλευμένος και καταπιεσμένος είναι αντιμέτωπος με ένα κοινωνικό αδιέξοδο, το οποίο γίνεται καθολικό για τη νεολαία η οποία αποτελεί το πιο ευαίσθητο στις κοινωνικές αλλαγές τμήμα του πληθυσμού.

Η ανεργία των νέων η οποία ξεπερνά το 60% στον ευρωπαϊκό νότο συμπυκνώνει τον αποκλεισμό κάθε προοπτικής ζωής για τη νέα γενιά. Δεν αντιμετωπίζουμε απλά τα αποτελέσματα των άγριων πολιτικών λιτότητας και των Μνημονίων αλλά την ίδια την αποτυχία τους να διαχειριστούν την κρίση του συστήματος. Η ανεξέλεγκτη δυναμική της ανεργίας σε συνδυασμό με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους συνθέτουν τους όρους κοινωνικής ασφυξίας που καλείται να ζήσει η νέα γενιά.

Η νεολαία την ίδια στιγμή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των μαχών της ταξικής πάλης διεθνώς. Από το δολοφονημένο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τη γενιά της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 μέχρι την έκρηξη της επανάστασης στη Βόρεια Αφρική μετά την αυτοπυρπόληση του άνεργου Μοχάμεντ Μπουαζίζι, η νεολαία βρίσκεται στους δρόμους και αντλεί επαναστατικές πολιτικές εμπειρίες. Χτυπιέται άγρια από την καταστολή του επίσημου κράτους και των παρακρατικών συμμοριών, όπως ο νεκρός αντιφασίστας Παύλος Φύσσας ή οι φυλακισμένοι Τούρκοι σύντροφοι μας που κρατούνται στα πλαίσια προληπτικής καταστολής ενός νέου γύρου της εξέγερσης στη γείτονα χώρα -ανάμεσα τους και ο σύντροφος μας από το DIP Cihan Yilmaz.

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις της νεολαίας διεθνώς που δεν αναζητούν τη μεταρρύθμιση του καπιταλισμού αλλά την επαναστατική του ανατροπή, που δεν πιστεύουν στη “σωτηρία της πατρίδας” επάνω στα κόκαλα μας αλλά στην ελπίδα της παγκόσμιας επανάστασης να συζητήσουμε τις προοπτικές για ένα επαναστατικό σχέδιο δράσης του νεολαιίστικου κινήματος. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μέσα στο θόλο τοπίο που γεννά η απελπισία και η αβεβαιότητα δίχως την πυξίδα του διεθνισμού, δίχως μια κοινή επαναστατική απάντηση σε όλο τον κόσμο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.