Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΕΛΗΚΑΡΗ




Όταν η εργατική τάξη και η νεολαία αγωνίζονται ενάντια στη διάλυση της ζωής τους τα αφεντικά εκδικούνται απολύοντας και δικάζοντας. Αυτό είδαμε να συμβαίνει στο Βόλο στην περίπτωση της ΜΕΤΚΑ , όπου η εταιρία αφού απέλυσε 3 εργάτες για τη συνδικαλιστική τους δράση, σέρνει τώρα στα δικαστήρια και τη συντρόφισσα Αναστασία Δεληκάρη, κατηγορώντας την για την αναγραφή συνθήματος σε μαντρότοιχο του εργοστασίου.
Το Φλεβάρη του 2010 η εταιρία ΜΕΤΚΑ απέλυσε τρεις εργαζόμενους για τη συνδικαλιστική τους δράση. Πλήθος αγωνιστών από σωματεία, συλλόγους, οργανώσεις της εργατικής τάξης και συλλογικότητες στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους. Ανάμεσά τους και η συντρόφισσα, μέλος του φοιτητικού συλλόγου Αρχιτεκτονικής Βόλου, του ΕΕΚ και της ΟΕΝ. Η διοίκηση του εργοστασίου τοποθέτησε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα κάμερες ασφαλείας 360 μοιρών με τις οποίες εποπτεύει όχι μόνο το εργοστάσιο, αλλά και τη μισή Ν. Ιωνία. Με αυτές υποτίθεται ότι «εντοπίστηκε» η συντρόφισσα. Όμως η τρομοκρατία δεν σταμάτησε εκεί καθώς ενώ η εταιρία αναγκάστηκε να επαναπροσλάβει τους εργάτες, αντί να τους τοποθετήσει ξανά στα πόστα τους, τους διατήρησε σε ένα καθεστώς απομόνωσης και επιτήρησης στο λεγόμενο και από τους ίδιους «νησί».
Το σύνθημα για την αναγραφή του οποίου κατηγορείται η συντρόφισσα είναι το πολιτικό σύνθημα «Τέρμα στα παζάρια των γραφειοκρατών, αγώνας στα χέρια των εργατών». Η πολιτική ανεξαρτησία της εργατικής τάξης είναι ένα ζήτημα που καίει τόσο τα αφεντικά όσο και τα τσιράκια τους. Γι΄ αυτό η ΜΕΤΚΑ εκδικείται με την αμέριστη συμπαράσταση της Ασφάλειας Βόλου η οποία … περιέργως ταυτοποίησε άμεσα τη συντρόφισσα.
Ενώ ο καπιταλισμός χρεοκοπεί, τα αφεντικά προσπαθούν μάταια να τον κρατήσουν στα πόδια του. Σε αυτή τους την προσπάθεια θέλουν μαζί τους  εγκάθετους τους στο εργατικό κίνημα, τους οποίους σπεύδουν να υπερασπιστούν δικάζοντας όχι απλώς τη συντρόφισσα αλλά το σύνθημα το οποίο αναγράφηκε.
Αν λοιπόν αυτό που δικάζεται στο πρόσωπο της σ. Αναστασίας είναι η αταλάντευτη προσπάθεια για την ανεξάρτητη δράση  της εργατικής τάξης από τον ξεπουλημένο γραφειοκρατικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, τότε είμαστε όλοι ένοχοι.
Γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι η μόνη ελπίδα διεξόδου από τον καπιταλισμό και την κρίση του βρίσκεται στα χέρια αυτών που παράγουν τα πάντα και δεν έχουν τίποτα, στην εργατική τάξη. Και γιατί ξέρουμε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να τελειώνουμε με όλους εκείνους που ξεπουλάνε τους αγώνες στις πλάτες των εργατών, και με αυτούς που τους θρέφουν: τα αφεντικά, τις κυβερνήσεις και τα κράτη τους.
·         TΕΡΜΑ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ, ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!
·         ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗ!
·         ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/12
ΣΔ της ΟΕΝ, 12/12/2013
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.