Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Για ένα κοινό επαναστατικό σχέδιο δράσης της νεολαίας ενάντια στην Ανεργία, την Καταστολή και τον Εθνικισμό

Διεθνές Διεθνιστικό Διήμερο Νεολαίας
Αθήνα, Πολυτεχνείο, 18-19 Ιανουαρίου 2014

Για ένα κοινό επαναστατικό σχέδιο δράσης της νεολαίας
ενάντια στην Ανεργία, την Καταστολή και τον Εθνικισμό

Η νεολαία σε ολόκληρο τον κόσμο συνθλίβεται κάτω από τις πιέσεις των συνεπειών της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Ολόκληρη η εργατική τάξη, κάθε εκμεταλλευμένος και καταπιεσμένος είναι αντιμέτωπος με ένα κοινωνικό αδιέξοδο, το οποίο γίνεται καθολικό για τη νεολαία η οποία αποτελεί το πιο ευαίσθητο στις κοινωνικές αλλαγές τμήμα του πληθυσμού.

Η ανεργία των νέων η οποία ξεπερνά το 60% στον ευρωπαϊκό νότο συμπυκνώνει τον αποκλεισμό κάθε προοπτικής ζωής για τη νέα γενιά. Δεν αντιμετωπίζουμε απλά τα αποτελέσματα των άγριων πολιτικών λιτότητας και των Μνημονίων αλλά την ίδια την αποτυχία τους να διαχειριστούν την κρίση του συστήματος. Η ανεξέλεγκτη δυναμική της ανεργίας σε συνδυασμό με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους συνθέτουν τους όρους κοινωνικής ασφυξίας που καλείται να ζήσει η νέα γενιά.

Η νεολαία την ίδια στιγμή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των μαχών της ταξικής πάλης διεθνώς. Από το δολοφονημένο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τη γενιά της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 μέχρι την έκρηξη της επανάστασης στη Βόρεια Αφρική μετά την αυτοπυρπόληση του άνεργου Μοχάμεντ Μπουαζίζι, η νεολαία βρίσκεται στους δρόμους και αντλεί επαναστατικές πολιτικές εμπειρίες. Χτυπιέται άγρια από την καταστολή του επίσημου κράτους και των παρακρατικών συμμοριών, όπως ο νεκρός αντιφασίστας Παύλος Φύσσας ή οι φυλακισμένοι Τούρκοι σύντροφοι μας που κρατούνται στα πλαίσια προληπτικής καταστολής ενός νέου γύρου της εξέγερσης στη γείτονα χώρα -ανάμεσα τους και ο σύντροφος μας από το DIP Cihan Yilmaz.

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις της νεολαίας διεθνώς που δεν αναζητούν τη μεταρρύθμιση του καπιταλισμού αλλά την επαναστατική του ανατροπή, που δεν πιστεύουν στη “σωτηρία της πατρίδας” επάνω στα κόκαλα μας αλλά στην ελπίδα της παγκόσμιας επανάστασης να συζητήσουμε τις προοπτικές για ένα επαναστατικό σχέδιο δράσης του νεολαιίστικου κινήματος. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μέσα στο θόλο τοπίο που γεννά η απελπισία και η αβεβαιότητα δίχως την πυξίδα του διεθνισμού, δίχως μια κοινή επαναστατική απάντηση σε όλο τον κόσμο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.