Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΖΕΝΤΑΣ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΖΕΝΤΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/1
10:30 – 11:00 Προσέλευση
11:00 – 11:30 Προβολή υλικού από διεθνείς μάχες του κινήματος της νεολαίας από το Σηάτλ μέχρι το Αrgentinazo, το Δεκέμβρη και την “Αραβική Άνοιξη”.

11:30 – 12:00 Καλωσόρισμα εκ μέρους του Συμβουλίου Δράσης της ΟΕΝ και εισαγωγή στο Διεθνές – Διεθνιστικό Διήμερο.

Στόχος του Διεθνούς – Διεθνιστικού Διημέρου είναι να συζητήσει τις επαναστατικές εμπειρίες της διεθνούς εκμεταλλευμένης και καταπιεσμένης νεολαίας από το ελληνικό Δεκέμβρη του 2008 μέχρι την “Αραβική Άνοιξη”. Οι εμπειρίες αυτές συνεχίζουν και ξεπερνούν τις μάχες του κινήματος ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και τον πόλεμο αλλά και τις επιμέρους κοινωνικές μάχες που δόθηκαν και δίνονται στο μεσοδιάστημα.
12:00 – 15:00 Εθνικά ραπόρτα από τους αγώνες της νεολαίας στις χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Οι χώρες της Ε.Ε., κυρίως του ευρωπαϊκού Νότου, συγκλονίζονται από γιγάντιες κοινωνικές μάχες ενάντια στη Μνημονιακού τύπου λιτότητα στις οποίες η νεολαία πρωταγωνιστεί, ενώ η Βόρεια Αφρική συγκλονίζεται από επαναστάσεις που ανατρέπουν ολόκληρα πολιτικά καθεστώτα.

15:00 – 16.00 Συλλογική κουζίνα

16:00 – 18.00 Συζήτηση πάνω στα εθνικά ραπόρτα και γενικότερα τις αγωνιστικές και επαναστατικές εμπειρίες της νεολαίας στην Ευρώπη, τη Βορεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Το υπόβαθρο της έκρηξης του νεολαιίστικου κινήματος βρίσκεται στην παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Μία ολόκληρη γενιά κινδυνεύει να χαθεί κάτω από τα κοινωνικά ερείπια που αφήνει πίσω της η χρεοκοπία του συστήματος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/1

10:30 – 11:00 Προσέλευση

11:00 – 12:00 Παρουσίαση των βασικών συμπερασμάτων από πλευράς ΣΔ ΟΕΝ από τη συζήτηση της 18/1 και εισήγηση πάνω στο αναγκαίο διεθνές – διεθνιστικό πρόγραμμα της νεολαίας.
Απέναντι στις αποτυχημένες διεθνείς απόπειρες “διάσωσης” του καπιταλισμού, η νεολαία μαζί με τους εργάτες πρέπει να τεθεί εμπροσθοφυλακή του αγώνα για την οργάνωση και νίκη της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης. Χρειαζόμαστε ένα παγκόσμιο κόμμα, ένα παγκόσμιο πρόγραμμα και ένα παγκόσμιο σχέδιο δράσης.

12:00 – 14:00 Συζήτηση πάνω στο αναγκαίο διεθνές – διεθνιστικό πρόγραμμα της νεολαίας

14:00 – 16:00 Συλλογική κουζίνα και προβολή ταινίας

Διοργάνωση: Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας
Επικοινωνία: konservokouti-oen.blogspot.gr
konservokouti@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.